Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Bonesmen, The
Deuce
(Angel Creek Records)

För den som gillar att utforska den amerikanska kontinentens utbud av gammaldags rock´n´roll spetsad med lite countryblues finns det tydligen hur mycket som helst att gräva fram.

The Bonesmen hittar man i New Haven, Connecticut och har man tur kan man kanske få tag i deras debutplatta från 2007, »Skin and Bones«. Lite lättare är det att fånga in »Deuce« från 2009, som nu har fått distribution i våra trakter.

Frontmannen i Bonesmen heter Frank Thoman, en sångare som har de rätta ölfrätta stämbanden och säkert är ännu roligare att uppleva på en liten klubb som har den rätta publiken. Bonesmen är förmodligen ett liveband som skapar glädje med sin good time music. De skriver sina låtar enligt det gamla goda receptet som alla band i den här genren håller sig till. Men rätt som det är överraskar de med att spela den gamla Monkeesklassikern »Last Train To Clarksville«. Det var jag inte beredd på.

Varför ska man ha den här plattan i sin samling, undrar vän av ordning.

Helt enkelt för att man har hittat den och för att den är ett tidstypiskt exempel på hur det låter i USA, Kanada, Europa och kanske på andra ställen, där spelskickliga grabbar och gubbar vill spela en sorts musik som är omöjlig att dödförklara.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.