Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Hoge, Will
The Wreckage
(Ryko)

Han är väl inte så allmänt känd på våra breddgrader och rör sig inte så mycket på hitlistorna hemma i USA heller. Men sedan Will Hoge föddes i en musikalisk familj 1973, i Tennessee, har han hunnit med en del. Inklusive att återhämta sig från en läskig olycka för ett par år sedan, då han och hans scooter krockade med en bil. Det blev månader i stillhet och absolut inget turnerande.

Långt dessförinnan hann han med att producera ett stort antal liveplattor, där han och hans band visar hur de lät när de spelade runt om i USA:s heartland. I bandet fanns bl a Dan Baird på gitarr. Och 2003 fick de ett kontrakt med storbolaget Atlantic, som återutgav ett av Hoges egna album, »Carousel«. Dock glömde man att marknadsföra plattan, så han bröt kontraktet och såg fram mot kommande tider.

Nu är sviterna efter olyckan under kontroll och nu kommer ett färskt album på Ryko, där man upptäcker en mycket begåvad låtskrivare, som dessutom sjunger så att man vill lyssna.

Den är inspelad i Nashville, men det handlar inte om country. Will Hoge är mer rock och berättar i sina sånger om det som berör honom mest. Ibland får man en vag Springsteenkänsla i texterna, men musiken är inte svulstig och drar inte fram på en motorväg hela tiden. Hoge tar oss med på småvägar i ett landskap som växlar i dofter och synintryck hela tiden. Han ger oss en perfekt bild av »americana« och hans berättelser har substans.

Jag tycker att Will Hoge är en mycket angenäm bekantskap och vill gärna vara med på hans vägar i fortsättningen.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.