Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Perras, Anita
Those classic country songs
(True North/Rootsy)

Brukscountry. Vardagscountry. Standardcountry. Country utan åthävor.

Så där har jag för vana att beskriva countrymusik som kommer från Kanada. Och med det (jo Magnus Eriksson, man får inleda en mening med och!) syftar jag på att den countrymusik åtminstone jag hör som är inspelad i Kanada, den här en mer lågmäld ton än den från USA. Ibland inbillar jag mig att svensk country har mer gemensamt med Kanada än med USA. Det dansanta, det publiktillvända, det ibland lågmälda. Dock blir kanadensisk country aldrig lika imiterande som svensk, vilken säkert förklaras med närliggande geografi och så vidare.

Anita Perras gör på sin nya CD mestadels nyskrivet, titeln »Those classic country songs« till trots. Några tolkningar finns med, som »Walk throught the world with me«, »It´s only make believe« och »Born to lose«. Väl valda både vad gäller tempo och tema, för rakt igenom handlar det om dansbanemusik, sångerska och musiker framhäver inte sig själv utan låter musiken styra.

Därmed givetvis inte sagt att man endast kopierar, mer att sångerska och musiker förmedlar och synliggör. Här handlar det inte om lägga in något kul licks, utan att hos lyssnaren /dansparet skapa varm trygghet.

Vid de första lyssningstillfällena hade jag volymknappen i lågt läge. När jag senare drog upp den rejält, mer av misstag ska skrivas, kom en överraskning. På hög volym lät det emellanåt ganska fräckt.

Vardagscountry som trygghet - och en smula adrenalinkick. Undrar om ni håller med.

/Frank Östergren


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.