Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Texas Groove
Into the Groove
(xtra all records)

Det är sådana här band man ska stötta genom att köpa deras plattor och gå ut och se dem om de spelar i närheten. Det är sådana här band som gör det trevligare att ta en öl på puben och mycket roligare att gå ut på stan en kväll istället för att sitta hemma och trycka på fjärrkontrollen framför teven.

Det var tio år sedan senast det kom en CD med Malmöbandet Texas Groove och det var deras debutalbum. Sedan dess har de spelat och spelat här och där överallt och de skulle säkert ha spelat ännu mer och mycket oftare, om det bara hade funnits fler ställen att spela på. Texas Groove gör covers på amerikansk blues, rock och country och det är musik som alltid funkar när man upplever den live. Och det finns många bra gamla låtar i den här genren, nya också förstås, som skulle passa att spelas på radion också. Men hur många gånger har man hört Texas Groove i radion? Jag kan inte påminna mig ha hört bandet ens fyra minuter i P4. Men jag kan ju ha missat nåt.

I vilket fall som helst är Texas Groove en utmärkt orkester. På nya plattan har det anlitats en hel blåssektion och laguppställningen är inte exakt densamma som för tio år sedan. Men fortfarande finns sångaren/gitarristen Melvyn Lundholm och Ulf Österlind, som också sjunger och spelar gitarr, i fokus.

Mannarna i bandet tycks speciellt gilla Delbert McClinton och här kan vi bl a höra hur de tolkar några av hans låtar, t ex »Why Me« och »I Want To Love You«. Det låter kanon. Här finns också låtar av Mick Jupp, Bonnie Raitt och J J Cale, som alla framförs med värme, kärlek och en visshet om att det här är rätt sorts musik, så här ska det låta.

Det är sådana här band man ska stötta. Köp plattan!

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.