Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Powers, Luke
Texasee
(Phoebe Claire Publishing)

Texasee ligger förmodligen utmed en dammig grusväg mellan Austin och Nashville. Här någonstans håller Luke Powers till, när han inte undervisar på Tennessee State University, här skriver han noveller, poesi eller författar sina säregna sångtexter.

Hans sånger är starka med oväntade formuleringar och ibland provocerande slutsatser, och han framför dem med en sträv, raspig och övertygande röst. Här har han t ex skrivit en sång som bygger på de rykten som en gång cirkulerade om att Paul McCartney var död och hade ersatts av en look-alike. Det blir ibland märkliga sånger, märkliga men fulla av tankar som öppnark alternativa möjligheter och ibland är lika svåra att värja sig mot som en film av Sam Peckinpah.

Musikaliskt bjuds vi inte på några experiment eller nymodigheter. Bandet bakom Powers verkar bestå av olika kompisar som rycker in med sina instrument när det behövs, men det låter ändå samspelt och habilt. Medproducenten Tommy Spurlock, känd för samarbeten med bl a Rick Danko och The Band, spelar själv en massa olika instrument och bidrar till att det låter bra, precis som när Suzi Ragsdale hjälper till med sången.

Luke Powers är en udda figur som man bör ge ett litet utrymme i sin skivsamling. Och då är det bra att börja med Texasee.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.