Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Många hyllningar av Ellen
Datum: 2021-05-08

I fredags släpptes albumet ” Ett bloss för Bodil Malmsten” där Ellen Sundberg sjunger egna och andras tonsättningar av Bodil Malmstens dikter. Förstadagsrecensionerna är fyllda av lovord och snittbetyget på kritiker.se av alla recensioner är hela 4,1, högst just nu tillsammans med Girl In Red. Här kan man läsa några av recensionerna.

“Det är svidande vackert och det gör ont att lyssna på av flera anledningar.”
– Jan Gradvall, DI Weekend

“Hon hittar helt rätt hela vägen. Tolkningarna låter aldrig någonsin trevande eller klumpiga. Snarare formulerar sig tanken att de här texterna bara har väntat på Sundbergs melodier, och att detta kommer att bli ännu starkare på en scen.”
– Håkan Steen, Aftonbladet

”Ellens stabila blick möter Bodils oroliga och i det mötet uppstår någonting nytt (...) För den som inte gråter till Det här är hjärtat har inget hjärta”
– Paula Dahlin, Länstidningen

”Precis som Malmstens poesi, djupt rotad i traditionen melankoli men samtidigt med en lika konstant närvaro av humor, lekfullhet och nyfikenhet på nutiden, är Sundberg stämmas albumet igenom”
– Nora Hellström-Jonsson, HYMN

”Det är ambitiöst att inleda en popskiva med en tolv minuter lång tolkning av en långdikt, men det fungerar otroligt bra, jag hade kunnat stanna kvar i berättelsen om Bjärme i tolv minuter till”
– Mårten Färlin, Ergo

Lyssna på ett Bloss För Bodil Malmsten:
sptfy.com/efkC

Läs mer om Sundberg, Ellen


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.