Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Dylan LeBlanc på väg tillbaka
Datum: 2018-07-31

2010 skrev Rootsy för första gången om Dylan LeBlanc. Då stod det så här: ”LeBlanc synger som en heldig miks av Ryan Adams og Jeff Buckley, skriver flotte sanger dynket i pedal steel gitar” Nu kommer snart ”First Aid Kit-generationens egen Townes vand Zandt”, som han också kallats, till Norden för tio spelningar i Norge, Sverige och Danmark tillsammans med sitt band The Pollies.

Dylans pappa var studiomusiker i Muscle Shoals Fame Studio och efter att ha levt sina första år med mamman flyttade han till pappan i tioårsåldern. Sedan var det ett omtumlande liv innan han klev fram som soloartist med ett enormt genombrott 2010. Men alla framgångar och hyllningar från Bruce Springsteen och Lucinda Williams och andra höll på att sänka honom med hjälp av sprit och ett allt sämre självförtroende.

Långvarige vännen Ben Tanner från Alabama Shakes och vännen John Paul White från Civil Wars fick in honom i studion igen och 2016 kom tredje albumet ”Cautionary Tale”. Efter det har han startat om på mindre scener. Nöjesguiden sammanfattade det rätt bra i sin recension av senaste albumet: ”Det är frestande att lyfta fram närheten till John Prines melodier i vackra Lightning and Thunder med Brittany Howard från Alabama Shakes, eller till och med Roy Orbison i skivans allra finaste sång I’m Moving On. Men med sitt tredje album upphör Dylan LeBlanc att vara ”nästa någon annan” och intar på egna meriter sin rättmätiga plats i det första ledet av samtida singersongwriters.”

Nu kommer han till Norden för tio spelningar med sitt band.
Dylan LeBlanc and The Pollies – turnédatum:

17 aug Parkenfestivalen, Bodö, Norge
18 aug Droskan, Umeå
19 aug ”Country Sunday” med Zephaniah OHora, Phoebe Hunt och Ellen Sundberg, Verket, Östersund
21 aug med Nicole Atkins, Lille Ole Bull, Bergen
22 aug med Nicole Atkins John Dee, Oslo
23 aug med Nicole Atkins, Bryggarsalen, Stockholm
24 aug med Nicole Atkins, Kulturkvarteret, Kristianstad
25 aug, Americana Fest med Zephaniah OHora och Nicole Atkins, Solhällan, Löderup
26 aug med Nicole Atkins på Woody West, Pustervik, Göteborg
27 aug med Nicole Atkins på Lille Vega, Köpenhamn

Läs mer om LeBlanc, Dylan


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.