Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Rootsy på Storsjöyran - till lands och till sjöss…
Datum: 2013-07-12

Snart dags för årets Storsjöyra. Tre akter med Rootsy-anknytning finns i det digra programmet.

Sommaren är inte bara semestertid för Landstrom. I maj släppte paret Carina Landin och Göran Lindström bandets andra album ”Land Of Nowhere” som idel fått väldigt hyllande recensioner. I juni kom den egeninspelade och mycket fina videon till låten ”Open Spaces”. En låt och en video som är en hyllning till skogen och träd och mot alla kalhyggen som lämnar stora öppna ytor. Bandet spelade in videon själva.

-Här borde vi gjort en bakom scenerna-video också. Det var en väldigt speciell inspelning. Vår dotter Hilda filmade, vi körde musiken genom bilstereon och det var så otroligt mycket mygg, berättar Carina Landin och skrattar gott vid minnet.

Resultatet av inspelningen blev en riktigt snygg och gripande video till en bra låt.

Nästa händelse för Landstrom är inte mindre speciell den. Torsdag den 25 juli spelar Landstrom på årets Storsjöyra. Landstrom kommer att spela som fullt band på den snart 140 år gamla ångbåten S/S Östersund. Båten gick i reguljär trafik på Storsjön fram till 1963. Den har använts som turistbåt sedan 1989.

S/S Östersund tar bara 100 passagerare och har 60 sittplatser. Båten med Landstrom avgår från kaj kl. 19.00 på torsdag den 25 juli. Fritt inträde till båten för alla som löst ett tvådagarsband till Storsjöyran - som börjar dagen efter med artister som Bad Religion, Alice Cooper, First Aid Kit, The Nomads, Ulf Lundell, Crystal Castles och många andra.

Övriga artister med Rootsy-anknytning på årets Storsjöyra är årets nykomling Ellen Sundberg, som spelar på torsdagen kl. 22.00, inne på Storsjöteaterns Intiman och på samma scen på lördag kl. 21.00 spelar det fantastiska Louisiana-gänget The Mercy Brothers.

Läs mer om Storsjöyran 2013 här: www.storsjoyran.se/

Landstroms lysande video till Open Spaces här: www.youtube.com/watch?v=s7Prz16KeJ0

En mycket fin video till låten Black Raven med Ellen Sundberg, vars debutalbum släpps om en dryg månad: www.youtube.com/watch?v=cf68qrwlffA

Läs mer om Landstrom


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.