Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
The Trainwreck Revue
Datum: 2007-03-17

Chip Taylor presenterade igår sin Trainwreck Revue här i Austin. Huvudpersonerna förutom Chip är gitarristen John Platania och den kanadensiska sångerskan och fiddlern Kendel Carson.

Chip körde åtskilliga låtar från senaste plattan ”Unglorious Hallelujah”, men naturligtvis fanns det även plats för en del gamla hits.

Både John Platania och Kendel Carson har album på väg ut på Chips bolag Trainwreck Records och de båda fick stort utrymme igår.

Blott 22-årige Kendel ser försynt ut men har karisma och kraft, både när det gäller sång och fiolspel. Självklart kommer många att jämföra henne med Carrie Rodriguez, men det Kendel gör är helt annorlunda och efter en halv låt inser alla att det är meningslöst att jämföra.

John Platania är en av de stora gitarristerna men brukar hålla relativt låg profil på scen. Nu får han kliva fram i ett par solonummer och gör det med stor bravur. Överhuvudtaget har John en framträdande roll i the Trainwreck Revue. Hans gitarrspel imponerar mer än någonsin.

En Skandinavien-turné planeras i augusti-september.

Läs mer om Taylor, Chip


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.