NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

När Dylan hörde Springsteens första plattor lär han ha sagt något i stil med att ”om han fortsätter så där kommer han snart att ha använt alla orden i engelskan”. Vissa dagar önskar jag att Springsteen hade gjort det, använt upp alla orden och fortsatt utveckla sin egen Dylanesqua skrivstil och diktat vidare om Wild Billy, puertorican Jane och Mary Queen of Arkansas och alla andra figurer i samhällets utkanter i den rockjazz-opera New Jersey-sonen såg kring sig och i sig och i drömmen.

Men Springsteen red sin glädjerika ångeststyrda skuta mot en mer stringent lyrik, om än alltid med drömmarna kvar. För vem hade väl velat vara utan »Born To Run« och »Darkness on the edge of town« och »Nebraska«?. Och därför gläds jag extra mycket åt de gamla sjuttiotalslåtarna som smitit in på nya plattan »Letter to you«, med »If I was the priest« och Springsteens egen »My back pages«: »Song for orphans« som särskilda pärlor.

I en av de oräkneliga intervjuer Springsteen gjort i samband med det här släppet pratar han om hur han har alla tider av sig själv med sig. Och därför blir det också denna tillbakablickande, in i en tid som man undrar om den överhuvudtaget har funnits. Men här finns också Ghosts som öppnar med Cadillac Ranch-trumintro för att sedan gå över i Little Steven-riff på ett sätt som får en att undra om den trillade av van Zandts 80-talsplatta »Men without women«.

»Letter to you« är ingen hundraprocentig platta men det finns helt klart guldkorn och får ni lite långtråkigt någon gång så lyssna efter Garry W. Tallents bas, den har funnits med i bandet längst av alla och är det nav från vilket E Street hämtar sitt särskilda sväng. Och fortfarande funderar jag lite över hur några av förra plattans låtar hade kunna låta med E Street Band, med Tallents basspel.
Read more about Bruce Springsteen
Långt ifrån alla Bruce Springsteens sjutton tidigare studioalbum är mästerverk, men de skapades med ambitionen att vara det. Det artonde däremot är ett spretigt och överarrangerat ihopplock av tidigare utgivna låtar, covers och överblivet material som han verkar ha spelat in mer för sin egen och polarnas skull än för fansens.
Sakta men säkert kommer Rootsy-shopen att bygga ut sortimentet. Ambitionen är att så småningom kunna erbjuda det bästa inom vårt område oavsett om det handlar om CD, boxar, böcker eller DVD.
Foreløpig er nyheten ikke bekrefet fra Springsteen, men Billboard og Springsteen-magasinet Backsreet hevder at Bruce planlegger å slippe et nytt album i januar, muligens rundt innsettelsen av Barack Obama som USAs 44. president.
Bruce Springsteen får strålende kritikker for sin pågående soloturné, som når Skandinavia i juni (ikke Norge!!)
Om en vecka släpps Bruce Springsteens nya album »High Hopes« men redan nu kan du höra plattan i sin helhet här.
Fjorårets turné med Bruce Springsteen & the E Street Band fikk mye applaus, både fra kritikere og lojale fans.
Den begåvade gitarristen Örjan Mäki känner vi sedan gammalt som en av grundpelarna i Willy Clay Band - Kirunabandet som med Will Kimbrough-producerade debutplattan Rebecca Drive 2005 fick den svenska americana-familjen att tro på en ny guldålder. Bandet gjorde en uppföljare fyra år senare, Örjan Mäki, ursprungligen från en liten by utanför Pajala, flyttade ner till Norrtälje-trakten och anlitades flitigt som kompmusiker åt turnerande amerikaner som Chip Taylor, Doug Seegers och ovan nämnde Kimbrough. Mäki satt inte på händerna när Willy Clay sattes på hold, 2010 bildade han egna bandet Favourite Hippies som kom med första skivan Sidekick stories 2013.
Bruce Springsteen (62) annonserte i går via sin web-side at han og E Street Band trapper opp aktiviteten igjen i 2012. Det innebærer både nytt album, som visstnok skal være bortimot innspilt, og turnering over hele verden.