NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

När Dylan hörde Springsteens första plattor lär han ha sagt något i stil med att ”om han fortsätter så där kommer han snart att ha använt alla orden i engelskan”. Vissa dagar önskar jag att Springsteen hade gjort det, använt upp alla orden och fortsatt utveckla sin egen Dylanesqua skrivstil och diktat vidare om Wild Billy, puertorican Jane och Mary Queen of Arkansas och alla andra figurer i samhällets utkanter i den rockjazz-opera New Jersey-sonen såg kring sig och i sig och i drömmen.

Men Springsteen red sin glädjerika ångeststyrda skuta mot en mer stringent lyrik, om än alltid med drömmarna kvar. För vem hade väl velat vara utan »Born To Run« och »Darkness on the edge of town« och »Nebraska«?. Och därför gläds jag extra mycket åt de gamla sjuttiotalslåtarna som smitit in på nya plattan »Letter to you«, med »If I was the priest« och Springsteens egen »My back pages«: »Song for orphans« som särskilda pärlor.

I en av de oräkneliga intervjuer Springsteen gjort i samband med det här släppet pratar han om hur han har alla tider av sig själv med sig. Och därför blir det också denna tillbakablickande, in i en tid som man undrar om den överhuvudtaget har funnits. Men här finns också Ghosts som öppnar med Cadillac Ranch-trumintro för att sedan gå över i Little Steven-riff på ett sätt som får en att undra om den trillade av van Zandts 80-talsplatta »Men without women«.

»Letter to you« är ingen hundraprocentig platta men det finns helt klart guldkorn och får ni lite långtråkigt någon gång så lyssna efter Garry W. Tallents bas, den har funnits med i bandet längst av alla och är det nav från vilket E Street hämtar sitt särskilda sväng. Och fortfarande funderar jag lite över hur några av förra plattans låtar hade kunna låta med E Street Band, med Tallents basspel.
Read more about Bruce Springsteen
NRK Dagsrevyen melder at Bruce Springsteen skal spille på Utøya 22.juli neste år, under et arrangement som AUF skal ha på ettårsdagen for massakren.
Med sin nya skiva »Baby Blue Paper« understryker Jill Johnson sin position som en av de främsta countrysångerskorna öster om Atlanten. Även den här gången har Jill Johnson spelat in i Nashville. Skivan består enbart av originalmaterial, co-writes där Jill Johnson arbetat med låtskrivare som Pam Rose och Lori McKenna.
Bruce Springsteen slipper sitt syttende studioalbum første uken i mars, rett før han skal holde hovedtalen på South by South West i Austin, Texas.
Uppkavlade skjortärmar - Om rebellen i Bruce Springsteen
article / 2012-07-18 / Bengt O Tedeborg
I samband med Bruce Springsteens konserter i Göteborg sommaren 2008 blir jag uppringd av en journalist på radions P4. Han vet att jag deltog i Springsteensymposiet Glory Days i New Jersey några år tidigare och att jag håller på med forskning om Springsteens svenska fans. Han vill intervjua mig i direktsändning dagen därpå och jag ställer upp. Jag får inslagets upplägg per mail och kan fundera igenom frågorna på förhand. En av dem lyder ”Varför finns den här bilden av Bruce Springsteen som en amerikansk rebell kvar?”. Jag kladdar ner några anteckningar.
Bruce Springsteen får strålende kritikker for sin pågående soloturné, som når Skandinavia i juni (ikke Norge!!)
Den 13 januari 2014 släpps Bruce Springsteens nya album ”High Hopes". Albumet innehåller covers som blivit livefavoriter, studioinspelningar av låtar som tidigare endast kunnat höras live samt outgivet material från det senaste decenniet. ”High Hopes” som är Bruce Springsteens 18:e studioalbum är inspelat i New Jersey, Los Angeles, Atlanta, Australien och New York City.
Det levnes liten tvil om at vi er i ferd med å bevege oss inn i en periode der Bruce Springsteens musikk blir gjenstand for bred historisk reevaluering, både fra Springsteen selv og fra hans mange fans. 14. januar arrangerer New York Guitar Festival en hyllest til Springsteens banebrytende og, da det kom ut, modige album, »Nebraska«. Arrangørene kaller markeringen et 25 års jubileum (!), men i 2006 er det 24 (!) år siden den nedstrippede og »hjemmelagede« platen kom ut.
Det er grunn til å tro at det blir folksomt på Convention Center i Austin, Texas 15.mars, når Bruce Springsteen skal holde den såkalte keynote speech under åpningen av neste års South by South West.