Rootsy logo  
Rootsy logo

Medarbetare

Mattias Bergqvist

Mattias Bergqvist är litteraturvetaren från Malmö som läst journalistik på Mitthögskolan i Sundsvall och nu bor i Stockholm. Han är med sina 26 år yngsta medarbetare på Rootsy och brinner för soul från perioden 1960-75. Mattias har tidigare arbetat på Sundsvalls Tidning, Aftonbladet, Expressen och är redaktör för Filip Hammar och Fredrik Wikingssons tv-program Boston tea party.


Kontakta


 
Bäst just nu:
Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet
Magnus Carlsson & The Moon Ray Quintet


Goran Kajfes. Per ”Ruskträsk” Johansson. Och på sång: Magnus Carlsson från Weeping Willows. Och en massa covers, från Paul Weller till The Doors, i Kajfes versioner oemotståndliga låtar som sockras och saltas och peppras till vackra inrättningar.

Maxwell
BLACKsummer´snight


På dyra kuddar och med de största av uppstoppade djuriska drifter gungar Maxwell i ett väl inövat höfttempo som få av dagens soulsångare behärskar.


Charles Mingus
Ah um


»Ah um« från 1959 finns nu i en »legacy edition« som smakar betong, skitiga gator och urban cigarettrök på valfri källarklubb. Så välkommen till galenskapernas melankoliska trädgård där rötter växer och frodas i svettens välbehag.

R. Kelly feat. Keri Hilson
Number one


Typisk Kelly-låt. Men en lovande första singel till det album som enligt de flesta rapporter ska finnas tillgängligt i mitten av oktober. R-förväntningar i början av hösten är alltid lika underbart.

Whitney Houston
I look to you


Bra, inte utomordentligt och inte heller magiskt, fast ändå en värdig comeback. Och det räcker för stunden.

The Dead Weather
Horehound


Jack White!

George Pelecanos
The Way Home


Pelecanos blir bättre. Och han var redan mästaren. »The Way Home« är årets hittills bästa läsning.

Dark Blue

Tv-serie som mellanmjölk, som varken berör eller blir tråkig, men som jag inte kan få nog av. Bättre än mycket, men likt »Burn Notice« en serie man ser utan att reflektera därtill.

The Pepper Pots
Now!


Låtar som är förankrade i sextiotalets mest renrakade soul. Under stunder Funk Brothers-fint och välgjort, men utan den riktiga Smokey-skärpan i texterna. Å andra sidan: vem har det i dag?

Harlan Coben
Long Lost


De sista sidorna är så pass knasiga att det nästan blir löjligt, även om Cobens fantasi skapar en verklighetshypotes som inte känns helt omöjlig. Likafullt: Myron Bolitar är tillbaka. Och i hans fortspår spänning.


Mad Men

Snygg och välskriven tv-serie och med en tredje säsong som kan bli bättre än de båda första.

Golden Silvers
True Romance


Brittisk hajp som är hopskruvad på rätt sätt, med en lekfullhet som känns igen, den som gjorde Ray Davies berömd, sådant som Blur och Damon Albarn la i mixen. Framförallt »Please Venus« höjer humöret de sista behövande stegen.

 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.