Rootsy logo  
Rootsy logo

Lost in the Blåst
Paley Brothers, The
The Paley Brothers
(?)

Det här är en väl bevarad powerpoppärlehemlighet. Hur ett band som låter så här bra kan ha fått så lite uppmärksamhet är ett mysterium. Plattan kom ut 1978 och innehåller ett pärlband av låtar som borde vara ett måste i powerpoppåsen men eftersom skivan sålde i princip ingenting och aldrig givits ut på cd så är det mest hos mig, min bror, Fred och Sillis den blev en klassiker.

Bröderna Andy och Jonathan har inte gjort mycket väsen av sig, vare sig före eller efter den här plattan. Andy repade med Heatrbreakers men av någon anledning gillade inte JErry Nolan honom så av det blev inget. Bägge har körat på grejor på 70- och 80-talet och Andy har studiospelat och producerat en del. Det ryktas om en cd-lansering med massa bonuslåtar, en nåd att stilla beja om.

Stick with me baby, You´re the best och Come out to play kommer alla in på min 500-topplista.

Som sagt, aldrig utgiven på cd. Däremot finns den av någon outgrundlig anledning på Spotify.

Jag fick tag på mitt lp-exemplar som cut out på Domus i Norrköping i början av 80-talet...

Ok. När jag letade efter bild hittade jag en som tyder på att American Bear Records har givit ut den på cd. Good work then.

/Mats Huhtamaa

Skriv en egen Lost in the Blåst!


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.