Rootsy logo  
Rootsy logo
Eddie Meduza (sida 5 av 3) | Föregående sida | Nästa sida

Peter Rosengren:
2007-09-06 00:14
 Har länge jagat Hazze Hep´s två singlar. Inte har de dykt upp på Tradera och inte finns de i Sveriger Radios grammofonarkiv heller..... Någon som kan hjälpa till med kopior ( t ex i mp3?)

Axel Lundström:
2007-11-19 21:32
 Ja, Eddie har en stor låtskatt! Jag har ofta önskat att han inte gjorde massa »oseriös« musik, eller snarare texter, och satsat mer på seriös Rock'n'roll, Countrymusik och liknande.
Men frågan är om han hade blivit lika »stor« då, om inte större.

Henrik:
2007-11-24 20:00
 Håller med Ediie rules, snacka om vital textförfattare.

jag hittade west a fool away skivan för 10:- på loppis i mint, den med heil hitler den brukar gå varm på mina spritfester...

Bruiser Brody:
2007-11-28 11:53
 Eddie Meduzas humor är inte alltid lyckad men det finns en oerhörd mängd musik av varierande kvalitet och när det är bra är det svårslaget och för Sverige unikt.

oscar nordblom:
2007-12-04 00:32
 En sida av Eddie vi inte får glömma bort är hans tolkningar av klassiska låtar såsom »California Sun«, »Roll Over Beethoven« och framför allt »Buena Sera«. Hans inspelning är i klass med Loui Primas orginal.

Magnus Eriksson:
2007-12-04 08:40
 »I klass med Loui[s] Primas original?« Herregud! Kanske vi borde glömma Eddie Meduza helt och hållet. Visst var han särpräglad. Och?

Per magnusson:
2007-12-04 12:46
 Det räcker väl långt att vara särpräglad. Om Oscar tycker Meduzas version av »Buona Sera« är i klass med Primas original så är det ok. Han kanske söker helt andra värden i musiken än du Magnus!

oscar nordblom:
2007-12-04 13:21
 Anser även att Eddie, bättre än någon annan, lyckades fånga den svenska folksjälen med inspelningar såsom »Volvo« och »Mera Brännvin«.

Magnus Eriksson:
2007-12-04 13:33
 »Svenska folksjälen«? Flosklerna står som spön i backen.

Per magnusson:
2007-12-04 14:47
 Varför dessa koleriska tonlägen? Det är ena gången bredbandsuppkopplade idioter, andra gånger trams och nu floskler. Om man inte gillar en forumdiskussion, varför delta?
Dina artiklar och recensioner är oftas både bra och tänkvärda Magnus. Dina inlägg i forumdiskussioner däremot har stundtals ett tonläge som får mig att tänka på vad Nick Kent skrev om Bill Wyman i »The Dark Stuff«. I omkläddnigsrummet under en Stonesturne gör Kent följande reflektion: »The very wretched Bill Wyman was moaning away in a corner putting everybody down.God, what a deeply unattractive mean-spirited little man he was!«
Det är synd Magnus, du skriver bra. Men varför denna ständigt självpåtagna vaktmästarsyssla?

Magnus Eriksson:
2007-12-04 15:38
 Ursäkta, jag anser blott att alla nationella idéer är vidskepliga. Och jag kan inte för mitt liv begripa hur vuxna män orkar diskutera Eddie Meduzas påstådda kvaliteter. Men ok, jag sträcker vapen och låter Meduza vila i frid i Åsnen.

oscar nordblom:
2007-12-04 19:33
 »påstådda kvaliteter«...? Alla har inte de, gärna dikterade på fornsvenska, referenser du kräver för att läsa in begreppet kvalite´.

christian zätterström:
2007-12-05 15:04
 Du är elak över anständighetens gräns, Per M. Kliv inte bakom Nick Kent och dela ut rallarsvingar av personligt slag. Magnus hojtar och domderar( ibland för mycket) på forumet, men han gör det med ett gott hjärta och alltid från saklig utgångspunkt. Att kalla engagemanget och det han håller på med för »självpåtagen vaktmästarsyssla« är lågvattenmärke. Giftig ironi, inget annat. Det borde en person som du med status på forumet inte nedlåta dig till. Nu till Meduza.......
Jag har med mycket stor behållning läst recensioner och artiklar som du författat på Rootsy. Jag har den största respekt för dina synpunkter och encyklopediska kunskaper vad avser olika områden av rockmusiken. Beträffande Eddie Meduza fattar jag öht ingenting ! Jag fattar inte varför en hel tråd på forumet handlar om honom ? Är det musiken, texterna eller personen det handlar om ? Är det företeelsen Meduza ? Är det kultskapandet av Meduza som är spännande ? För mig är artisten Eddie Meduza inget man kan ha någon uppfattning om. Det går inte att ta honom på allvar. En föregångare till Ronny& Ragge bara. Kan inte du Per M förklara för mig varför vi inte fattat något alls av Eddie Meduzas storhet ? Jag vore uppriktigt tacksam om du ville det.


Per magnusson:
2007-12-05 16:23
 Jag kan tyvärr inte hjälpa dig.
Man kan inte gilla allt och man behöver inte förstå allt. Själv har jag t ex aldrig förstått mig på The Band. Jag har alltid sett dom som ett fantastiskt bra kompband, men som egen skivartist säger dom mig inget alls. Däremot anser jag att en forumdiskussion om The band naturligvis kan pågå hur länge som helst. Inte heller anser jag det vara min sak att utropa ett överlägset »Herregud« för att någon tycker en coverversion av Band är lika bra som originalet.
Personligen tycker jag att Hep Stars version av »I Got A Woman« är en fantastisk b-sida på deras första singel 1964. Den har naturligtvis inte ett skit ihop med Ray Charles original, men båda tilltalar mig och jag förväntar mig att bli respekterad för det.
Dessa kommentarer om trams, floskler och bredbandsuppkopplade idioter må vara utkastade i ett engagerat och med gott-hjärta-syfte, men själv uppfattar jag det enbart som nedlåtande, elakt och oattraktivt.
Magnus Eriksson kan skriva och det läser jag gärna. Omdömen som ovan, utkastade i affekt, är däremot enbart dumdryga.

christian zätterström:
2007-12-05 17:08
 Jag gick in och läste ditt startmail i tråden på nytt och tycker mig ha fått ett försök till förklaring den vägen. Jag tror åtminstone att jag fattar. Du tycker om Meduza på allvar, utan alla attribut och utan att betrakta honom som kultföremål av speciellt svenskt slag med midsommaranknytning eller Ronny&Ragge figur. Om jag har rätt i denna slutsats så böjer jag mig genast. Det ärligt kända kan ingen invända mot hur förvånande känslan än kan vara för någon annan. Gärna Hep Stars och gärna Ray Charles, alla dagar i veckan. Där följer jag med dig hur lätt som helst. Det är bara detta med Meduza som förundrar. Magnus negativa omdömen som du citerar försvarar jag inte. Däremot vill jag inte att en värdefull medarbetare på Rootsy felaktigt skall benämnas »unattractive mean-spirited little man« av en annan uppskattad uppskattad medarbetare. Det känns helt fel och inte roligt.

Låt mig lämna dig ett tips i god anda : lyssna på Sterling Harrison »South of the Snooty Fox« ( Hacktone Records) som du hittar på www.hacktone.com För övrigt ett fantastiskt litet bolag som gett ut några andra Rootsy favoriter.

Lista ämnen | Föregående sida | Nästa sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.