Album
Jet Black Combo
Out Of Control
(Heptown Records)

Pris: 129 SEK

Malmöbaserade JET BLACK COMBO, levererar nu sitt förstlingsverk, 13 låtar inspelade under en hård helg, i en gammal lada ute på landet. Det är brutalt, oborstat och ärligt. Det handlar om livsbejakande kompromisslös Rockabilly.

Enkelt och med grym spelglädje har JET BLACK COMBO skapat en platta med fest, fart, brudar, bilar, syndiga möten, trassliga kärleksrelationer samt ouppnåeliga drömmar i ett nära, vardagligt och fångande grepp.

Klichéer? Javisst, men det har ju fungerat förr och så även nu!

JET BLACK COMBO formades ur askan i elden sen höst 2004 från vad många kommer ihåg som 69-Hard. Kända för sina galna spelningar har de inte lämnat någon som korsat deras väg oberörd.

Christian Fridlund och Mats Jeppsson fortsatte efter 69-Hards upplösning att spela i olika konstellationer utan att riktigt hitta hem. I ett av dessa band hittades den grymma trumslagaren Marcel Strub, välkänd från Malmös musikscen. Efter ett års frånvaro från musikscenen kände Kalle Metz att det var dags för mer, så när Mats ringde så var det bara att köra. Idéerna stämde och med sig fick de även Andreas Gruvstedt på blås och så var JET BLACK COMBO fulltaligt.

HepTown Records gav bandet ett kontrakt och man satte 13 spår i »The End Studio« våren 2005. Ni som vet vad 69-Hard gick för, vet vad som väntas: oborstad rockabilly fast denna gång med lite mindre punk, mer dynamiska låtar och blås, kryddat med en dos country.

Plattan öppnar starkt och överväldigande med: -»Welcome to the show«, och du är inbjuden till festen!

I bejublade rusdrycksfärder till smärtsamma kärleksförklaringar rycks man med starkare och starkare för varje spår, som hyllningen till det tjocka blod som flyter för bränt gummi och den hårda plåten i »Back to Bonneville« till den tårdrypande duetten med Sweet Mary, »The only one«.

Hela resultatet andas svett, hårpomada, olja och JET BLACK COMBO!

1. Welcome to the show
2. Fat Boy Bop
3. Sure hot mama
4. Baby, don’t you know
5. Back to Bonneville
6. Out Of Control
7. Devils train
8. Number thirteen
9. Rock the house
10. White-knuckle danger
11. The only one
12. Saturday night
13. Roll the dice

Andra album av Jet Black Combo:
Southern Style

Visa fler Rockabilly-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.