Album
Jet Black Combo
Southern Style
(Heptown Records)

Pris: 129 SEK

Som ni kanske minns brukade några av killarna i Jet Black Combo röja loss i det numera legendariska bandet 69-HARD. Jet Black Combo bildades i oktober 2004 ur spillrorna efter 69-HARD efter att medlemmarna, utan framgång givit sig på diverse soloprojekt. Tillbaks tillsammans igen blev kvintetten fullständig när Andreas Grufstedt på blås och akustisk gitarr och Marcel Stub på trummor anslöt sig.

Bandet bokade sitt första gig på berömda Punkabilly Bash i Köpenhamn innan de överhuvudtahet repat eller ens kommit på ett namn. Efter att ha repat sådär en åtta gånger skaffade de sig ett skivkontrakt utan att ens ha hörts av skivbolaget och de spelade in tretton låtar under en helg tidigt år 2005.

Debutskivan “Out of Control” släpptes under våren 2005 och togs emot väl av såväl svensk som utländsk press. Bandets bjuder foerfarande på vilt ös och hög energi live och har redan spelat med storheter som Robert Gordon, Kings of Nuthin, Wild Wax Combo och The Buckshots.

När bandet nu släpper sin andra skiva har de tagit musiken ett steg vidare. Denna gång är låtarna smutsigare, råare till och med grovkorniga men samtidigt ärligare, sötare och renare då bandet tar oss på en down south. Skivan innehåller äkta countrysånger blandat med ösiga rockspår såväl som rena rockabillylåtar.

Det här handlar inte om fin lyrik eller komplex musik utan om den rena, råa känslam i rock'n'roll, spelad på tre eller färre ackord, det är om swing music spelad av musiker som inte kan ta ett danssteg, countrymusik spelad av musiker som aldrig sett Texas. Detta är Jet Black Combo som gör det Sothern Style.

1. My machine
2. King of Kings
3. Wanna Do What!?
4. Cool Cat Club
5. As I am
6. Born a sinner, die a saint
7. Too hot to handle
8. Sweet Thing
9. Sad Sober and Sorry
10. Cherry baby
11. Lord, keep an eye on me

Andra album av Jet Black Combo:
Out Of Control

Visa fler Rockabilly-album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.