The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Pontus Snibb´s Wreck of Blues
Homebound
(Rootsy Music)

Pris: 0 SEK

Rock ´n´ roll med rötter i Texas-blues är kanske inte det som ger starkast utslag på hipster-barometern just nu. Men vem bryr sig? Bluesen i alla dess former överlever allt och kommer alltid tillbaka. På något sätt är den en musikalisk basvara som man alltid återvänder till. Väl utförd förlorar den aldrig sin förmåga att beröra.

Det är få som gör sådan musik bättre än Pontus Snibb’s Wreck Of Blues. Stort kunnande, erfarenhet och passionerad kärlek till musiken gör att nya albumet ”Homebound” känns vital och högsta grad relevant här och nu. Det enkla är det svåra och det krävs mod och självförtroende att våga lita på den egna förmågan. Tre fantastiska musiker och ett knippe bra och slagkraftiga låtar räcker väldigt långt så varför krångla till det?

Men nu ska vi kanske inte överdriva det där med enkelheten. Det är ju inte direkt några standardtolvor Wreck of Blues levererar på ”Homebound”. Pontus Snibb är synnerligen kompetent låtskrivare och Wreck of Blues behärskar hela spektrat av musik med rötterna i bluesen. Lyssna till exempel på den souldoftande balladen ”Walk A Mile”, en duett med Papa Dee. Eller den tunggungande ”A Good Man Has Gone” – en hyllning till den bortgångne vännen Sven Zetterberg med gästspel av Greger ’Knockout Greg’ Andersson.

Förutom sångaren och gitarristen Pontus Snibb består Wreck of Blues av basisten Kalle Johansson och trummisen Håkan Nyberg. ”Homebound” är deras tredje album.

Pontus Snibb har turnerat och spelat in skivor med band/artister som Mescaleros, SNiBB, Buckaroos Pontus Snibb 3, Mikael Wiehe och amerikanska cowpunk-bandet Jason & The Scorchers. 2006 bildade han det internationellt uppmärksammade rockbandet Bonafide. Han har dessutom gett ut två soloalbum.

Kalle Johansson är sannolikt Sydsveriges stadigaste basist och flitigt anlitad i såväl studio- som konsertsammanhang. Han basade till exempel i Southern Kings och tillsammans med Håkan Nyberg utgör han den tunga rytmsektionen i Richard Lindgren & Rejectables.

Håkan Nyberg är inte bara pappa till Pontus Snibb. Han är också en av Sveriges bästa och mest erfarna trummisar. Han har spelat med Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Nationalteatern och många, många fler.

1. My Kind Of Thing
2. Homebound
3. Walk a Mile
4. Park It Like You Stole It
5. A Good Man Has Gone
6. I Remember The Good Times
7. Life On The Road
8. Bad Gig
9. Ginger And Jack
10. Twangin’

Andra album av Pontus Snibb´s Wreck of Blues: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.