The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Original Five, The
Happy Landing
(Rootsy Music)

Pris: 89 SEK

Man kan lägga ut texten och prata om spelskicklighet, genuin förståelse för musiken och stor kärlek till densamma. Eller så kan man nöja sig med att konstatera att i The Original Five har Malmö och Sverige ett bluegrassband av internationell toppklass, Nya albumet »Happy Landing« är ett övertygande bevis i saken.

The Original Five har gått från klarhet till klarhet. Redan på debuten »Greetings From Möllevången« (2014) mötte vi ett synnerligen kompetent band. Sedan dess har de spelat flitigt, på hemmaplan och på internationella bluegrassfestivaler i USA och Europa. Och så utvecklas bluegrass. Genom möte och utbyte med andra musiker. Precis som inom folkmusiken delar man med sig, inspireras och lär av varandra.

2015 kom andra plattan »Across The Deep Blue Sea«. På den utvecklade bandet sitt låtskriveri, en konst de förfinar ytterligare på nya »Happy Landing«. Åtta av de elva låtarna är original, men i god bluegrasstradition inkluderar man tre väl valda covers, som en bugning till föregångarna. Här får vi fina versioner Earl Scruggs och Lester Flatts »Fireball«, Merle Haggards »Old Man From The Mountain« och Jim McCalls lite mer obskyra »A Rambler and A Rover«.

1. Tomorrow’s Just Another Night Way
2. Something’s Got To Give
3. Fireball
4. The Boys Can’t Dance
5. Old Man From The Mountain
6. I Will Meet You There
7. Barksdale Drive
8. Happy Landing
9. The Big Swede
10. World Without You
11. A Rambler and Rover

Andra album av Original Five, The:
 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.