The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Brundin, Lars
Hotel Royal
(Fassberg & Osterlind Music)

Pris: 149 SEK

Lars Brundin firar ett halvsekel av glädje genom ljud och oljud och skivsläpp av första soloplattan ”Hotel Royal”. Backar upp gör kompbandet Cover Story och flera musikaliska gäster bidrar till detta lilla mästerverk där varje spår på plattan är som att komma till ett nytt musikaliskt rum.

»Jag har älskat musik så länge jag kan minnas. Jag har umgåtts med rockfarbröder och popsnören i hela mitt liv – och har tusen fantastiska minnen från mitt liv som pressfotograf. Det har varit starka känslor och hög volym, det har varit roligt och oroligt, det har varit lyckligt och olyckligt, men alltid extremt levande.

När jag presenterade idén att samla några av mina egna sånger på en platta var mina medmusikanter genast entusiastiska. Ni kommer att höra hur min generations musik har präglat mig – här får ni träffa dem allihop från Neil Young till Bob Dylan, från Mats Ronander till Per Gessle, från Lundell till Plura, Tom Petty till Willie Nile. Vad de har betytt för mig genom livet är omöjligt att sätta ord på, men jag tror att alla som delar min kärlek till musik förstår precis.

Och just det: Någon frågade mig om texterna är självupplevda. Det är de oftast inte eller så har det inte ännu hänt. Men jag tror att man kan säga att musiken är det. För den kommer rakt ur min tid och rakt ur mitt hjärta.
Så välkommen att checka in på Hotel Royal, nu börjar resan« - Lars Brundin


Lars Brundin har gjort en bakvänd resa med sin debutplatta. En resa som började med att releasefesten bokades först, sedan skrevs låtarna. Efter det så kontaktades musikerna och plattan spelades in. När halva skivan var färdigmixad och det stod klart att låtarna tilltalade flertalet av de utvalda lyssnarna så började jakten på skivkontraktet. Någon vecka senare var kontraktet klart och här kommer resultatet.

Så här skriver Olle Berggren/Expressen om »Hotel Royal«:

Den svenska rockhistorien passerar revy när Lars Brundin cd-debuterar med »Hotel Royal«: de tidigare parhästarna Lundell och Ronander har klonats när Malmömusikern och profilerade rock´n ´roll-fotografen Lars Brundin, med handplockat band (idel Malmöcelebritetter), tar sig igenom första delen av »den kungliga hotellsviten« där vi även kan höra solisten skrika ut sitt mantra, »jag ger aldrig upp«. I andra halvlek, med engelska texter, gör Brundin, liksom en gång en ung Lundell, sitt avstamp i Greenwich Villages 70-talsscen och Willie Niles powerrock. Här bjuds vi också på en snygg duett i »Still dream of you«. Allt material tar sin utgångspunkt i Brundins gamla rockhjältar och de som en gång skrev rockhistoria på Chelsea Hotel. Rockromantik från en svensk debutant!

1. Dansar med ryggen mot din grav
2. Kom hit
3. Naken I min säng
4. Lång färd hem
5. Madison Square
6. Krossat glas
7. Hotel Royal
8. Standing In The Doorway
9. United We Stand Divided We Fall
10. Still Dream Of You
11. On The Radio Tonight
12. Dangerous
13. Weatherman

Andra album av Brundin, Lars:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.