The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Olin+
Va e de som händer
(Rootsy.nu)

Pris: 0 SEK

Prova på svenska!
Testa på skånska!

Ja, jo, men ok ,jag har funderat på det länge. Vi har testat, tyckte det lät som (inga namn). Inte kul ,tyckte jag. "Men sluta, det låter som du, på riktigt”, sa nån.

Nåväl, nu är vi här.

Lite spännande är det allt, att kasta sig ut, hand i hand med svenska språket. Mitt språk. Vårt språk. En utmaning, svårare än jag trodde. Att försöka hålla det enkelt, samtidigt som man vill ha med det o det o det.... Inte lätt.

Under alla dessa år inom musiksvängen (24 på Jukebox Skivaffär och mer eller mindre 25 med True Lies), har jag parallellt med alla texter på engelska, försökt att skriva på svenska.Tanken var väl hela tiden att en vacker dag göra ett någorlunda seriöst försök att göra en låt på svenska. Som då naturligtvis kommer att bli på skånska.

Ragnarsson langade en dag över en, som jag tyckte, riktigt fräck låt. Gör nånting av detta, sa han. Vilket blev starten till detta projekt. Det lät Mascis, Dinosaur Jr, tyckte jag. Ett virrvarr av gitarrer. .Hur ska jag kunna sjunga till detta, frågade jag mig själv?

Ok , så här blev det!

Ragnarsson lirar alla gitarrer, bas och körar lite här o där. Harrsjö har spelat in o mixat o lirar lite orgel med mera. Städe lirar trummor och percussion. Theo har hjälp till med mastring o Anders Wieslander har fotat, jobbat fram ”cover” o filmat o klippt videon.

Vi hörs!
Per Olin

1. Va e de som händer?

Andra album av Olin+:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.