The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
OK Star Orchestra
Musicland
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

Oefterhärmliga OK Star Orchestra är tillbaka med sitt femte album. På »Musicland« fortsätter de att operera i det musikaliska universum de kanske inte uppfunnit men i alla fall utvecklat och gjort till sitt eget.

Om föregångaren »2012« skrev Staffan Solding: »Vid första anblicken, eller vad det nu heter när man lyssnar, så lockas man att tro att det är afrikanska rytmer som gäller, med snabba slagverk som driver häftiga rytmer över en varm savann. När det snarare handlar om en integrerad mångfald av influenser«.

Ord som stämmer så bra även om »Musicland«. Därmed inte sagt att det låter likadant. För OK Star Orchestra är ständigt i rörelse och börjar man peta i beståndsdelarna som hittar man alltid något nytt. Lite funk, psychedelia, kanske jazz och en hint av latin och är det inte rent av lite klassiska hårdrocksriff som dyker upp i »B-Star Boogie«?

Men ganska snabbt inser man det meningslösa i att dissekera och analysera. Det är bara att kapitulera och ge sig hän. Det här är OK Star-musik och det räcker väldigt långt!

OK Star Orchestra 2014 är:


* Tommy Galento – Rytmgitarr/Kompositör
Tommy är hjärnan bakom Ok Star Orchestra och har skrivit alla kompositioner till bandet. Han har även ett soloprojekt under namnet Galento och skriver
mycket filmmusik, bl a har han skrivit musiken till den hyllade dokumentären “Plötsligt i Vinslöv”.

* Mistah Christah Lyssarides – Lead guitar/Bouzouki/Lap steel
Christers gitarrspel kan även höras i bandet Yonder och med Cyndee Peters och han har också samarbetat med artister som Eric Bibb och Lo Kivikas.

* Perry Vallgren – Trummor/Slagverk
Perry spelar med band som Weltklang, Den Flygande Bokrullen och med Jonatan Fast. Han har också samarbetat med artister som Ane Brun och Beata Harrysson.

* Hassan Bah – Kongoma/Slagverk
Hassan kommer ursprungligen ifrån Guinea (Conakry) men har haft Stockholm som bas sedan början på 70-talet. Han är fast medlem i Kebnekaise och är en levande legend i Stockholms afrojazzmiljö.

* Juan Romero – Congas/ Slagverk
Grundare och musikalisk ledare i slagverksgruppen Yakumbé sedan 1993. Spelar i The Latin Lovers Big Band, Montag Mania, Signe Bäck och Den Nya
Alliansen.

1. April Melody
2. B-Star Boogie
3. P-Roy
4. 1-2-3 Syster Marie
5. Copenhagen OK

Lyssna på Spotify

Andra album av OK Star Orchestra:


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.