The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
Taylor, Chip
The Little Prayers Trilogy
(Train Wreck)

Pris: 189 SEK

Sedan Chip Taylor återvände till musiken i mitten på 90-talet har han varit extremt produktiv. Och nu, 74 år gammal, slår han till med »The Little Prayers Trilogy« - tre CD med nytt originalmaterial.

Första skivan, »Behind An Iron Door« handlar i stor utsträckning om människor som av olika anledningar inte riktigt passar in. Oavsett om det handlar om fängelsekunder, dissidenter eller släkt och vänner är tonen förstående men aldrig sentimental eller ömkande. Lyssna till exemple på den starka och berörande »Sleep With Open Windows«

»Love and Pain«, den andra skivan, är lättsammare men inte mindre passionerad. Plattan är bokstavligen inspelade i ett garage med Chips band där bland annat den extraordinäre gitarristen John Platania (Van Morrison) utmärker sig.

Den tredje plattan, »Little Prayers«, är extremt lågmäld och intim. Arrangemangen är sparsmakade och det plattan ställer krav på lyssnaren. Det gäller att lyssna uppmärksamt.

»The Little Prayers Trilogy« är producerad av Chip Taylor i samarbete med den norske pianisten Göran Grini, som naturligtvis också spelar på samtliga tre plattor.

Plattan bjuder även på den underbart cyniska och respektlösa julsången »Merry F in Christmas«, som också är den avslutande delen i den anmärkningsvärda video-trilogin som regisserats av Jeth Weinrich (F**k All The Perfect People, The Last Video).

Som de flesta vet vid det här laget, skrev Chip Taylor en rad monsterhits på 60- och 70-talen, bland andra »Wild Thing« och »Angel of the Morning«. Han spelade även in en rad hyllade soloalbum, men valde sedan att lägga musiken på hyllan för att i stället bli professionell gambler, något som han försörjde sig på i två decennier, innan viljan att åter skapa musik blev för stark.

CD 1:
1. He's A Good Guy (As Well You Know)
2. Sleep With Open Windowsfeat Lucinda Williams
3. Solitary
4. I'll Only Be Me Oncefeat Lucinda Williams
5. Czechoslovakian Heaven
6. Used to Be A White Boy
7. Nine Soldiers in Baltimore
8. Ontario Crimes
9. Merry F'n Christmas
10. Ted Williams
11. Reprise (Elmer's White Boy)
CD 2:
1. Hold It Right There
2. Bardot
3. Track 224
4. The Same Way
5. Nothin' Comin' Out of Me That I Like
6. Girl & Boy Thing
7. Joan's Song
8. Reprise (Joan's Song)
CD 3:
1. Tryin' to Let the Angels Know
2. Solitary
3. Czechoslovakian Heaven
4. Martha, Martha
5. Queen of the World
6. Lord What Are You Giving Me Know
7. He's A Good Guy (As Well You Know)
8. The Supreme Court
9. Little Prayers
10. spoken intro to last song
11. Wish I Could Die Just One More Time

Andra album av Taylor, Chip: 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.