Album
Slow Fox
Like The Birds
(Rootsy.nu)

Pris: 89 SEK

I want to lay it down like Mary does.
make them cry like Alison can.
and break their heart with one refrain - just like Gillian

- Like The Birds, Slow Fox

I titelspåret på sitt debutalbum ”Like The Birds” siktar Slow Fox mot stjärnorna. Att sjunga som fåglarna eller kanske ännu hellre som Mary Chapin Carpenter, Alison Krauss och Gillian Welch. Detta är så klart högt ställda ambitioner och kanske det är för mycket att tro att man kan nå hela vägen fram redan på sitt debutalbum, men Slow Fox kommer nära. Väldigt nära.

Rösten finns där, men endast en stark röst räcker ju sällan för att göra musik i gränslandet americana/country på ett trovärdigt sätt. Slow Fox sjunger dock med en självklar pondus och en känslighet som gör att man tror och känner varje ord. Och det utan att någonsin behöva ta till de stora, drastiska gesterna.

Ännu mer imponerande är att ”Like The Birds” bjuder på elva riktigt starka låtar, samtliga signerade Slow Fox. Lyssna till exempel på öppningsspåret ”Morning After” (som parkerat på SR P4:s spellista under våren och sommaren) eller duetten ”Hard Work” med Jakob Nyström (Isolation Years, Two White Horses och Säkert). Eller eftertänksamma avslutningen ”None The Wiser”. Eller titelspåret. Eller…det blir lite löjligt att räkna upp samtliga låtar, men det är svårt att hitta någon svag länk.

Den starka debuten kan självklart förklaras med ren och skär begåvning, men också med att plattan fått växa fram i lugn och ro. Låtarna har testats live och olika arrangemang har provats i replokal och i studio. Och sakta men säkert har varje låt hittat sin definitiva form.

Slow Fox är 28-åriga Sofia Henricsson från Umeå. Ibland uppträder hon solo, ibland i duo med sin syster Fanny, ibland i trio och ibland med fullt band. Men alltid under namnet Slow Fox och alltid med Sofias sång och låtar i fokus.

”Like The Birds” är producerad, inspelad, mixad och mastrad av Pelle Henricsson i Tonteknik i Umeå. ”Morning After” är mixad i USA av Ryan Hewitt (Tom Morello, Dixie Chicks, Sheryl Crow, Avett Brothers med flera).


Hösten 2013 kommer Slow Fox att för första gången turnera utanför Västerbotten.

1. Morning After
2. Hard Work
3. Salesman
4. As Scared As You
5. Crying Wolf
6. Poor Old Summer
7. Ain't No Worry
8. How You Got Here
9. Like The Birds
10. Sitting Duck
11. None The Wiser

Lyssna på Spotify

Andra album av Slow Fox:
Black Dog
Like The Birds LP
Morning After
Oh, My!


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.