The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
OK Star Orchestra
The Beat and the Melody (LP)
(Rootsy.nu)

Pris: 149 SEK

OK Star Orchestra är tillbaka med sitt tredje album »The Beat and the Melody«. En formidabel platta där bandet utvecklar sin egna och personliga musik ytterligare.

Musiken har denna gången tagit melodiska vägar som passerar både ett funkigt Peru, ett majestätiskt Japan och gammal knavig gospel, samtidigt som det går att höra ett försök på en signatur till SVT-sporten, och med beats som sträcker sig från Etiopiskt 70-tal, via Hassan Bahs beguin-doftande chanson till den amerikanska film-södern. Givetvis med fötterna stadigt fastkilade i själva kärnan av OK Star Orchestra. Drömskt, dansant och nyfiket.

Lyssna till exempel på öppningen »Baron Delay« eller första singeln »Sukiyaki«, en genial tolkning av den osannolika 60-talshiten. Eller ta vilken låt som helst och du förstår att OK Star Orchestra är ett unikt band med ett alldeles eget uttryck.

OK Star Orchestra har blivit dubbelt så stort sedan förra plattan. Förutom Tommy Galento, Mistah Christah Lyssarides och Perry Vallgren är nu Lina Langendorf (saxofon), Hassan Bah (kongoma), och Thomas Dawidowski (bas) fasta medlemmar i ensemblen.

Liksom sina föregångare är denna inspelad i studio Cobra med hjälp av den eleganta och belevade Christian Gabel, som med sina känsliga öron och välplacerade mikrofoner lockat fram det allra innersta ur OK Star Orchestra.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.