The shop is disabled. Please visit https://rootsymusic.bandcamp.com/ instead.

Album
OK Star Orchestra
Cobra Sessions
(Dreamboat)

Pris: 129 SEK

Och hur låter OK STAR ORCHESTRA undrar ni kanske?

Tjaa, vad ska man säga, instrumental rhythm´n´beat kanske...

OK STAR ORCHESTRA är Mistah Cristah på melodi och sologitarr. Mistah spelar också med bandet Yonder. Perry Vallgren trummar och slagverkar, både med oss och andra, bl.a. Weltklang. Tommy Galento : rytmgitarr, han spelar också bas med Eve and the last waltz plus instrumentalprojektet Galento (som bl.a skrev musiken till svt-doumentären Plötsligt i Vinslöv) han startade och avslutade även Oh Lucky Star som gav ut den kritikerhyllade cd´n A Place In The Sun + vinylsingeln Beat Alice (dreamboat music. dist. Hot Stuff)

COBRA SESSIONS är inspelad i studio Cobra med Christian Gabel bakom spakarna, som f.ö. medverkar på första spåret DAS SONDERANGEBOT på en tongenerator från 50talet.

Det kan också avslöjas en del av musiken på COBRA SESSIONS kommer att dyka upp på uppföljaren till svtdokumentären \»PLÖTSLIGT I VINSLÖV\«.... bara det va ?

Pressröster om COBRA SESSIONS

”en liten delikatess. Lätt i handlaget, lekfull i tonen.” ”Borde vara kult redan nu”
Nils Hansson Dagens Nyheter 4/ 2 2009

”Cobra Sessions är det mest oväntade, välspelade och filmiska svenska album jag hört på länge.”
Jan Gradvall Dagens Industri 6/2 2009

”En lektion för oss alla i positivt tänkande. Att höra OK STAR ORCHESTRA känns som att råka passera förbi en gårdsfest och bli inbjuden med öppna armar av främlingar”
Karl Tiderman Svenska Dagbladet 11/2 2009

”Det här är balsam för sargade själar och trötta öron. Tilbakalutat och sexigt,sparsmakat och totalmusikaliskt – med stänk av blues, jazz och femtitalets instrumentaltradition.”
Lennart Persson
www.lennartpersson.se 19/2 2009

”Skickliga musiker med känsla för groove, stomp och rytmer leker fram ett album för alla som tröttnat på nödrim och enfaldiga texter.”
Anna Sims NWT 6/2 2009-02-25

”En ljummen bris genom en dunge palmer, ” ” Lysande i all anspråkslöshet. Man blir mild till sinnet.” Michael Ankarvik Norra Skåne 11/2

\»Trion framför tio instrumentala låtar som gungar och rullar fram\«... \»en skön twist och skruvad 50tals känsla\« 8 av 10
Robert Ryttman Zero Magazine 1/2009

CD´n blev även vald som VECKANS CD i radioprogrammet Klingan av Lennart Wretlind:

\»Svenska gruppen OK Star Orchestra lunkar på i trivsam Ry Cooder-liknande stil. De funderar på vad de ska kalla sin musik och föreslår instrumental rhythm’n’beat kanske. Då säger jag ”svensk-americana”, eller? En av medlemmarna skrev musiken till SVT-dokumentären ”Plötsligt i Vinslöv”. Även ”Cobra Sessions” är som ett soundtrack som skulle fungera fint med rörliga bilder.\«

1. Das SonderangebotLyssna
2. Sing-Sing The CatLyssna
3. Lilla MariaLyssna
4. Music For Ya\'Lyssna
5. Song For ChesterLyssna
6. OK Star Evening
7. Happy Blue
8. Sunny Beach
9. Stockholm-Malmö
10. OK Star Morning

Andra album av OK Star Orchestra:


Visa fler Rhythm ´n´ Beat -album.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.