Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Hallå! Hallå! En svensk rockhjälte gör comeback…
Av Christer B. Jarlås

På 1950-talet gjorde han sin första skiva och var med i Barnens brevlåda med Sven Jerring. På 1960-talet vann han flera stora popbandstävlingar med sitt göteborgsband. På 1970-talet var han kapellmästare på Ted Gärdestads första turné, spelade på ”Pugh On The Rocks” och var en av huvudpersonerna på turnén och dubbelalbumet ”Ett steg till”. På 1980-talet blev han tvåa och året efter trea i uttagningen till svenska schlagerfestivalen, släppte tre olika helt instrumentala skivor i Japan och började arbeta med körer. 1990-tal och 2000-tal har ägnats en hel del åt gospelkörer, både den hemma i Onsala och körer runt om i landet.

Men nu 2011 är det dags för rock&roll-pianisten Janne Lucas Persson igen. Ett nytt album ”Come Sing A Song” har släppts i sommar med bland annat Rockpiledoftande nya låtar som ”Greyhoundbus” men även ”Vite springaren” som är mer en arvtagare från Pugh-tiden. Janne Lucas har börjat samarbeta med Östersundsbandet KABAHO, som utläses Kjell Andersson Band AHO.De spelar på nya skivan på flera låtar. Förra året gjorde de två minnesvärda konserter tillsammans och i lördags öste de på ute vid Verkö slott mitt i Storsjön med pianorock som visade att Janne Lucas kan än. Och visst, de spelar självklart ”Växeln Hallå Hallå” också. Den 26 augusti spelar de tillsammans på Stadshuset i Sundsvall och den 27 augusti på Captain Cook i Östersund.

Läs mer om Persson, Janne Lucas


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.