Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Stanley Larsson – Jakten pĂ„ Sveriges ende rocktrummis
Av Christer B. JarlÄs

En dag fick jag för mig att jag ville höra mer av och veta mer om Stanley Larsson – den bĂ€ste rocktrummis Sverige nĂ„gonsin har haft. Det visade sig snabbt inte vara sĂ„ lĂ€tt. Inte ens Ulf Lundell eller Lasse Wellander visste vad som hĂ€nt Stanley Larsson. Det hĂ€r Ă€r ett försök att skriva historien


Jag brukar inte ha just musiker som favoriter. Jag har alltid gillat texter och starka melodier. Trummisar brukar jag tycka överarbetar det mesta. Men det finns ett fÄtal trummisar som jag tycker har gjort just de band de spelat med sÄ mycket bÀttre. En var Keith Moon, som ju hela vÀrlden vet allt om, och en annan heter Stanley Larsson.

Stanley var med pÄ de första konserter som betydde nÄgot för mig och han fick en gÄng hela Melodifestivalen att bli nÀstan punkig. Men vad som sedan hÀnde med Stanley Larsson verkar ingen veta.

Lasse Wellander sade i en intervju om sin tid med Nature att han inte vet nĂ„got om vad som hĂ€nde med Stanley Larsson sedan. I en annan intervju uttalar sig Ulf Lundell, om mannen som rĂ€ddade upp flera av Lundells första konserter, ”Vad hĂ€nde egentligen med Stanley Larsson?”, sa Lundell.

Uppdrag – Vad hĂ€nde med Stanley Larsson?

Via Wikipedia fÄr jag snabbt reda pÄ att Stanley Larsson dog i januari 2007. Men nÀr han föddes stÄr ingenstans. Och vad han gjorde efter 1980 gÄr inte alls att hitta pÄ internet. Jag gav mig ut pÄ jakt efter Stanley Larsson. Det hÀr Àr vad jag kommer fram till:
Stanley Larsson föddes den 20 november 1953. Han var alltsĂ„ 53 Ă„r nĂ€r han dog. Hans brorsa Sten ”Plutten” Larsson var ocksĂ„ musiker.

Historiken börjar nĂ„gon gĂ„ng 1970-71. Det var med en annons som löd ”Trummis söker band”. Den fick gitarristen Piero Mengarelli och en kompis att reagera. Trummisen visade sig vara Stanley Larsson, efter provspelning i Handen bildades ett band ganska snabbt tillsammans med Pieros brorsa Benno. Men bandet splittrades lika snabbt nĂ€r Stanley drog sig ur. I stĂ€llet startade Piero tillsammans med brorsan Benno, sĂ„ngaren Roger HolegĂ„rd och trummisen Kenta Krull bandet Spiders. De höll pĂ„ och spelade runt om i Stockholm. Men inte sĂ„ mycket mer hĂ€nde.

Den 6 augusti 1973 slutade trummisen Kenta. En ny trummis kom – det var Stanley Larsson. DĂ„ tog det fart.

Men namnet Spiders fungerade inte. Det hÀr var ju tider nÀr David Bowies kompband Spiders From Mars var som störst. Efter lite funderande, dÀr man ville ha ett nytt namn bestÄende av motsatser, som Iron Butterfly, blev namnet bestÀmt till Neon Rose. I oktober 1973 fick det nydöpta bandet kontrakt med stora Phonogram.

”A Dream Of Glory and Pride”

Den 30 november 1973 pĂ„börjades sedan inspelningen av ”A Dream Of Glory And Pride”. Neon Rose var den första svenska grupp som gavs ut pĂ„ den dĂ„ sĂ„ prestigefyllda etiketten Vertigo. Etiketten som gav ut Black Sabbath, Colosseum, Rod Stewart, Juicy Lucy, Uriah Heep, Gentle Giant och mĂ„nga andra.

I mÄnadsskiftet mars-april 1974 slÀpptes skivan. Den 18:e mars samma Är var första stora spelningen som förband till Dr. Hook & The Medicine Show pÄ Konserthuset i Stockholm. En spelning som var traumatisk och efter den spelningen sade Stanley Larsson upp sig frÄn Neon Rose.

Men redan innan spelningen lanserade sig Neon Rose som ett riktigt kaxigt band. I den dĂ„ nya tidningen ”Ny Musik” var en stor artikel av Lasse Stahre med rubriken ”Svensk musik Ă€r kass!” och underrubriken ”Neon Rose, nytt svenskt exportband”.

I den artikeln nĂ€mner Stanley Larsson att han Ă€r utlĂ€rd trumslagare och att han har Buddy Rich som favoritmusiker och Jeff Beck som favoritgitarrist. I samma veva skickas ett nyhetsbrev ut till fancluben som bildats. DĂ€r beskriver Stanley Larsson sina drömmar som att han ”vill köpa en ö och sitta dĂ€r och titta pĂ„ flickor hela dagen”, att hans intressen Ă€r flickor, sova, teater och att han Ă€ter allt utom fisk. Han spelar pĂ„ ett Slingerland-set, samma mĂ€rke som idolen Buddy Rich.

Neon RoseÂŽs debut-LP fick ett mycket blandat mottagande. NĂ€r de besökte min dĂ„varande hemstad Karlskoga i samband med skivslĂ€ppet var alla lĂ„nghĂ„riga tonĂ„ringar entusiastiska och tyckte att detta var det bĂ€sta som gjorts i Sverige. Mats Olsson i Expressen var positiv. NĂ€r skivan i stĂ€llet recenserades av Tomas Tengby i den dĂ„ sĂ„ starka proggrörelsens huvudorgan Musikens Makt var rubriken ”Neon Rose, en produkt” och allt sĂ„gas trots att Tomas tydligen gillar en del. Nej, Tomas tycker att folk borde lyssna pĂ„ Nynningen i stĂ€llet för Neon Rose. Föga anade han dĂ„ att hans brorsa nĂ„gra decennier senare skulle leda bandet ”Black-Ingvars”


Stanley kom tillbaka

Neon Rose hann testa en ny trummis efter Stanley Larsson. Men efter idoga övertalningar kom Stanley tillbaks. Dessutom kom gruppens dÄvarande roadie Gunnar Hallin in som gitarrist sÄ att Roger HolegÄrd kunde koncentrera sig pÄ sÄngen. Snart bar det av till Norge och en spelning inför nÀrmare 50 000 mÀnniskor pÄ Ragnarock-festivalen.

NÀr Neon Rose gav ut sina skivor som cd för tio Är sedan dök liveinspelningar frÄn just Norge upp. De lÀt sÄ bra att de fick komma med som bonusmaterial pÄ CD:n.

-Jag lyssnade pÄ de dÀr liveinspelningarna. Och nÀr jag lyssnade tÀnkte jag. Det Àr ju Stanley som gör det hÀr. Han Àr ju bÀst i bandet, berÀttar sÄngaren Roger HolegÄrd; nÀr jag nu 2010 pratar med honom om Stanley.

-Stanley var ingen laidback trummis. Han var sÄ mycket mer Àn bara en takthÄllare, fortsÀtter Roger.

För Neon Rose gick första skivan sĂ„ bra att de genast gjorde en till. Redan sex mĂ„nader efter debuten slĂ€pptes ”Neon Rose Two” i oktober 1974. En skiva som i dag anses som deras sĂ€msta. Och det var interna brĂ„k i bandet. En dryg mĂ„nad efter skivslĂ€pppet lĂ€mnar dĂ€rför Stanley Larsson och Roger HolegĂ„rd Neon Rose.

-Det var tjafsigt i bandet dÄ. Och för Stanley var det sÄ att han fÄtt erbjudande att spela med Nature. De var riktigt heta just dÄ och spelade pÄ heltid. Det gjorde inte vi. Och Stanley hade hela tiden önskat fÄ spela musik pÄ heltid. Jag förstod honom. Men mÄnga Är senare sa han till mig att det var hans livs största misstag att sluta med Neon Rose, berÀttar Roger HolegÄrd.

I en intervju av Janne Stark om vad som hÀnde medlemmarna i Neon Rose efterÄt, som gjordes pÄ 1990-talet, uttalar sig Stanley Larsson.

-Jag tror att om vi fortsatt med Neon Rose sÄ hade det varit ett höjdarband nu. Det fanns sÄ mycket idéer, sÀger Stanley om det band som han i stort sett lÀmnade tre gÄnger.

VĂ€gen till Nature

Stanley Larsson blev alltsĂ„ ny trummis i Nature. Nature var ett speciellt band just dĂ„ 1974. De hade gjort tvĂ„ LP-skivor under eget namn, de hade turnerat med bĂ„de Pugh Rogefeldt och Ted GĂ€rdestad. Bandet hette frĂ„n början Blues Quality och hade rötterna i Örebro. Gitarristen Lasse Wellander frĂ„n Nora var med. Och de tog med en mycket ung Mats Ronander, bara 16 Ă„r, som sĂ„ngare och munspelare nĂ€r Peps Persson slutat. Gitarr började han spela först senare. Trummis i Nature var den legendariske Bosse Skoglund, som vĂ€l var nĂ€stan dubbelt sĂ„ gammal som Ronander. Men 1974 hade Skoglund slutat och hans ersĂ€ttare hade slutat. DĂ€rför gick frĂ„gan till Stanley Larsson.

Stanley lĂ€mnade Neon Rose. Roger HolegĂ„rd gick tillbaks. Och Neon Rose höll pĂ„ ytterligare ett Ă„r. De gjorde den hyllade skivan ”Reload” och fick bland annat spela förband till Nazareth; dĂ€r gitarristen Gunnar Hallin , 18 Ă„r gammal, fick erbjudande om att bli ny gitarrist med Nazareth, men tackade nej.
Nature var en helt annan grej. Sommaren 1975 turnerade de med Göran Fristorp, av alla mÀnniskor, i folkparkerna. Viktigare var att sommaren 1975 i Vitabergsparken möttes Ulf Lundell och Mats Ronander.

Mats fick efter det trĂ€nga sig in bland alla studiomusiker och spelade munspel pĂ„ Ulf Lundells första LP ”VargmĂ„ne”. Och pĂ„ vĂ„ren 1976, nĂ€r Ă€ven romanen ”Jack” var slĂ€ppt, var det dags för Ulf Lundell att upptrĂ€da live. I april 1976 stod han pĂ„ scenen pĂ„ HĂ€ktet i Gamla Stan och bakom sig hade han Nature, men utan Lasse Wellander som just dĂ„ turnerade med Abba.

Svensk rockhistoria

Ulf Lundell & Nature skulle bli ett av den svenska musikhistoriens allra viktigaste samarbeten. Men bara live. PÄ skiva lÀt EMI dÄ enbart studioeliten spela bakom Ulf Lundell.

Ulf Lundell & Nature gjorde hela tre mycket lÄnga och framgÄngsrika turnéer tillsammans under Ären 1976-77.

TurnĂ©er som finns dokumenterade pĂ„ liveskivan ”Natten hade varit mild och öm”. Lundell har mĂ„nga gĂ„nger kallat skivan för Sveriges första punkskiva. TvĂ„ av lĂ„tarna sjungs dessutom av Mats Ronander. Skivan spelades in pĂ„ deras andra turnĂ© tillsammans pĂ„ Jarlateatern och pĂ„ Bullerbyn i Stockholm. Skivan hyllades i Expressen, av Lennart Persson i Arbetet, som hyllar Nature extra mycket. ”den injektion som svensk rockmusik var i sĂ„ stort behov” av skrev Olle Berggren i KvĂ€llsposten och i Dagens Nyheter skrev Mia Gerdin ”..det Ă€r bĂ„de uppkĂ€ftig och uppspelt rock med rejĂ€lt tryck.”

Vi som sÄg detta udda band live sÄg att Lundell krampaktigt höll i en gitarr som han inte kunde spela pÄ. Och vi sÄg och hörde hur Stanley Larssons trummor gÄng pÄ gÄng rÀddade drivet i lÄtarna och gav dem kraft och tyngd. En mer betydelsefull insats har nog ingen svensk trummis nÄgonsin gjort.

Lundell & Nature stod ocksĂ„ för party efter spelningarna. Ibland under spelningarna ocksĂ„ - vilket man kan höra pĂ„ Youtube frĂ„n de legendariska ”The Tretow Tapes” dĂ€r en ordentligt packad Lundell, pĂ„ scenen pĂ„ Mosebacke i Stockholm, skriker samtidigt som Nature försöker rĂ€dda upp allt.

Stanley som beduin

I MĂ„ns Ivarssons fina Lundell-biografi ”Vill du ha din frihet fĂ„r du ta den” minns Mats Ronander turnĂ©erna de hade tillsammans. Den 20 november 1976 fyllde Ulf Lundell 27 Ă„r och Stanley Larsson 23 Ă„r, de var födda samma datum. Bandet hade spelat i Ronneby.

- SĂ„ vi hade tĂ€nkt att ha efterfest och hade skaffat laxmackor och skumpa. En massa folk hĂ€ngde pĂ„. Men jag gick tidigt, ungefĂ€r nĂ€r Stanley klĂ€dde ut sig till beduin med hjĂ€lp av toalettpapper. Morgonen dĂ€rpĂ„ Ă€r rumsdörren olĂ„st, jag tittar in – och rummet Ă€r helt förstört, rĂ€kskal och laxgegga överallt, tv.n pajad. Och Uffe sover i badkaret med nĂ„n scandal beauty. Det blev ett jĂ€vla liv. Polisen kom, berĂ€ttar Mats Ronander för MĂ„ns Ivarsson.

Mats Ronander berĂ€ttar att det frĂ€mst var han och Lundell som var buspojkarna. Att det var mĂ„nga damer, men inga ”drugs”. Även Lasse Wellander berĂ€ttar i boken att turnĂ©erna innehöll mycket festande, om Ă€n i varierad grad bland gruppmedlemmarna.

SjĂ€lv hĂ€pnade jag nĂ„gon gĂ„ng vĂ„ren 1977 pĂ„ discoteket Bredablick i Karlskoga. En mycket snygg flicka satt och pratade rock med mig och nĂ„gra till. Men hennes kompisar kom och drog ivĂ€g henne hastigt. Hon skulle hem till Kristinehamn. Kvar pĂ„ stolen lĂ„g sedan en dagbok. Men hon var borta sĂ„ i brist pĂ„ annat började vi lĂ€sa. Det visade sig vara en guldgruva. DĂ€r stod om massor av efterfester med musiker pĂ„ Club Zebra i Kristinehamn. Det handlade faktiskt inte sĂ„ lite om Nature och mest om Stanley Larsson. Inte för inte döpte ju Ulf Lundell sedan en CD till just ”Club Zebra”. Jag borde ha sparat den dĂ€r dagboken, men jag tror att vi lĂ€mnade in den i baren innan vi gick hem.

Ulf Lundell & Nature gjorde sin sista spelning tillsammans den 25 juni 1977. PÄ parkturnén Äret efter var bara Wellander och Ronander kvar. Och de bildade ju sitt eget Wellander-Ronander Band efter Nature.

Stanley Larsson och basisten PÀr-David Johnsson fortsatte efter Nature tillsammans med gitarristen Thomas Duvfors och kompade andra. Bland annat spelade de med den hÀftiga duon Greta & Malou, kÀnda frÄn melodifestivalen 1977.

Men efter sommarturnĂ©n 1978 ville Ulf Lundell ha ett riktigt band igen.Första tanken introducerades hösten 1978 och under den kommande vintern inleddes arbetet och dĂ„ var mĂ„let ett dubbelalbum. Med i bandet skulle givetvis Stanley Larsson vara pĂ„ trummor, Stanleys bror Sten ”Plutten” pĂ„ bas och gitarristen Roffe FĂ€rdigh. Men Stanley rĂ„kade bryta foten och den idĂ©n fick helt skrotas. Det blev ett helt annat band som spelade pĂ„ 1979 Ă„rs Lundell-skiva »Ripp Rapp«.

Melodifestivalen

VĂ„ren 1979 skulle Magnus Uggla vara med i Melodifestivalen med lĂ„ten ”Johnny The Rucker”. Uggla hade tidigare samarbetat med gruppen Strix Q och med brittiska överĂ„riga punkbandet Stadium Dogs. Till festivalen krĂ€vdes ett rockigt band. Resultatet blev Magnus Uggla band dĂ€r Stanley Larsson var given pĂ„ trummor och med sig hade han gamle Neon Rose-gitarristen Gunnar Hallin, brorsan ”Plutten” Larsson pĂ„ bas och Natures saxofonist Reg Ward.

Det blev en ren chockvÄg genom Schlagersverige. Stanley Larsson trummade som om livet hÀngde pÄ det, Gunnar Hallins gitarr var upptrimmad till max och Uggla rockade som han aldrig gjort vare sig förr eller senare. DÄ var det enbart jurygrupper som röstade och lÄten hamnade sÄ klart sist.
Sistaplatsen drog gruppen nytta av pĂ„ den EP som kom 1979 ”Magnus Uggla Band spelar schlagers” - i en stjĂ€rna pĂ„ omslaget stĂ„r det ”Sist i schlagerfestivalen”. Och i lĂ„tarna pĂ„ EP:n hörs Stanleys trummor tunga och rockiga. ”Ring Ring” görs i en riktigt grym version som hĂ„ller Ă€n. NĂ„gonstans stĂ„r det klottrat ”Vem fan Ă€r Billy Cobham?”. UngefĂ€r sĂ„ kĂ€nns det att höra Stanleys trummande pĂ„ den skivan. Och alla medlemmarna i bandet har pĂ„ texten till fodralet nĂ„got tillagt till namnet.

SĂ„ hĂ€r presenteras musikerna: Stanley ”Jag Ă€r Sveriges enda rocktrummis” Larsson, Plutten ”Jag Ă€r helt slut” Larsson, Gunnar ”Per-Eriks brorsa” Hallin och Reg ”Varför Ă€r det alltid jag som mĂ„ste sjunga stĂ€mmor” Ward.

För alla som lyssnade var detta ett riktigt bra rockband. Men i intervjun med Janne Stark mÄnga Är senare sa Stanley Larsson:

-Det var den trÄkigaste tiden i min musikaliska karriÀr. Uggla var en diva och den trÄkigaste musiker jag nÄgonsin jobbat med.

Vad hÀnde sedan?

Efter turnén med Uggla finns det inte lÀngre sÄ mycket fakta om Stanley att hitta nÄgonstans. Men nÀr jag pratar med Roger HolegÄrd sÄ minns han:

-Ja, jag och Stanley var med pÄ Micke »Nord« Anderssons första skiva. Vi kallades Micke Anderssons Drop-Outs och jag tror ocksÄ att vi gjorde nÄgra livespelningar.

Skivan ”Inga Ă€nglar kvar i stan” kom 1983 och det blev ocksĂ„ ett par singlar.

Stanley Larsson talar sjÀlv i intervjun med Janne Stark om att han hade ett Rockpile-inspirerat band med nÄgra polare i ett halvÄr innan allt rann ut i sanden.

FrÄgan Àr vad som hÀnde sedan? Efter 1983?

-Nej, Stanley sÄlde sina trummor och slutade, berÀttar Roger HolegÄrd.

Men hur kunde han ? , frÄgar jag.

-Det Àr sÄ i den hÀr branschen. Stanley ledsnade pÄ att leva pÄ existensminimum som musiker. Det handlade om pengar och han ville satsa pÄ familjen. Hur bra han Àn var sÄ var inte Stanley nÄgon som ringde och bad om vare sig hjÀlp eller jobb, svarar Roger.
Stanley berÀttade sjÀlv pÄ 1990-talet att det i stÀllet blev barn och familj och att han började jobba civilt. Just dÄ körde han traktor pÄ Tekniska Högskolan. Roger berÀttar att Stanley ocksÄ arbetade som trÀdgÄrdsmÀstare Ät bland annat HSB.

-Men det kliar i fingrarna att fÄ lira, men tyvÀrr Àr trummorna sÄlda och ett vettigt trumset gÄr pÄ 20-25 000 kr, sa Stanley i 1990-talsintervjun.

En kÀnslig kille

Roger HolegÄrd fortsatte att ha sporadisk kontakt med Stanley. De sÄgs ibland, de lyssnade pÄ musik tillsammans och hördes av pÄ telefon.

-Stanley var en ganska kÀnslig kille. Familjen brakade ihop och det blev tvister om vÄrdnaden av sonen Marcel. Stanley blev lite för deppig sedan och krökade lite för mycket. Annars var han ju egentligen en vÀldigt glad kille, vÀldigt positiv. Och han var hela tiden en jÀttebra kompis.

Roger HolegĂ„rd berĂ€ttar att Stanley efter skilsmĂ€ssan bodde lĂ€nge i Björkhagen. Stanley lyssnade ocksĂ„ mycket pĂ„ musik och hade skivor. Och pĂ„ hans telefonsvarare sa han ”Hej, ni har kommit till Stanley och Missan”, Missan var hans katt.

-Men han var alltid vÀldigt kritisk till musiken. Det var inte mycket som var bra. Och alla trummisar var dÄliga. SÀrskilt nÀr han hade krökat lite sÄ skÀllde han rejÀlt pÄ hur trummorna lÀt pÄ skivorna vi spelade.
I intervjun med Janne Stark sÀger Stanley Larsson:

-Aerosmith och Van Halen Àr skitbra, Àven jazz Àr bra, men band som Metallica har inget med musik att göra.

Stanley var enligt Roger trummis in i det sista.

-Ja, han hade trumpinnar kvar och smattrade pÄ kuddar och bord. Och nÀr vi lyssnade pÄ musik lyssnade han pÄ trummorna. Han var nog egentligen sur pÄ att han hade lagt av att lira.

De sista Ären gick det sÀmre. Stanley blev av med lÀgenheten. Han fick flytta in i ett kÀllarkontor ett tag, dÀrifrÄn kunde han ringa Roger och prata tills batteriet tog slut pÄ mobilen.

Jag sÀger att det lÄter som misÀr. Men dÀr hÄller inte Roger med.

-Nej, Stanley höll stilen in i det sista. Han var alltid bra klÀdd och sÄ. Och han mÄdde mycket bÀttre nÀr han hade flyttat hem till sin morsa. Men det var dÀr han avled. Han hittades död pÄ golvet dÀr han fallit ihop. Jag minns ocksÄ att sonen Marcel var med pÄ begravningen.

Sista ordet

PĂ„ internet finns en gammal hyllningssida till Neon Rose som Nalle PĂ„hlsson har gjort. Nalle har förresten pĂ„ sin egen sida en avdelning som hyllar musiker han jobbat med som avlidit och dĂ€r finns Stanley Larsson tillsammans med Mick Ronson, Marcel Jacob och ”Svullo”. Men tillbaka till Neon Rose-sidan pĂ„ Passagen. DĂ€r finns en gĂ€stbok. Den har runt 35 sidor med inlĂ€gg. Jag lĂ€ser igenom dem alla. SĂ„ stannar ögonen till.

DĂ€r finns ett inlĂ€gg frĂ„n den 8 februari 2007. Den som skrivit heter Marcel. Han skriver sĂ„ hĂ€r: ”Till min Ă€lskade far Stanley Larsson. Du kommer alltid att finnas i mitt hjĂ€rta. Saknar dig/ Din Son, Marcel”.

Precis dÀr kÀnns det som att den hÀr artikeln tar slut. Den hÀr jakten efter vad som hÀnt Stanley Larsson kan stanna.

Jag blir ganska ledsen nÀr jag förstÄr att landets bÀsta rocktrummis nÄgonsin fick sÀlja sitt trumset. Att Stanley Larsson inte fick fortsÀtta att spela skiten ur alla yngre förmÄgor - dÀr ingen Ànnu har kommit ifatt hans speciella förmÄga att skapa rock.

Sista ordet om Stanley Larsson lÀmnar jag till Roger HolegÄrd. Neon Rose-sÄngaren som jag samtidigt tackar för all hjÀlp med artikeln.
-Stanley var kanonbra. Stanley var inte bara en takthÄllare, han kunde verkligen lira !


HÀr kan man lyssna pÄ Neon Rose pÄ My Space: www.myspace.com/neonrosemusic

HĂ€r Ă€r ”JuliaÂŽs Dream” med Neon Rose live frĂ„n Ragnarock i Oslo 1974: www.youtube.com/watch?v=pArc4P8VV_k&feature=related

HÀr Àr ett ljudklipp en stökig kvÀll pÄ Mosebacke 1976 med Ulf Lundell & Nature: www.youtube.com/watch?v=H-EPo3MuOjE

Magnus Uggla Band med ”Johnny The Rucker” frĂ„n Melodifestivalen 1979:
www.youtube.com/watch?v=xgaEUuFCw1g


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.