Rootsy logo  
Rootsy logo

Artikel / Krönika
Rootsy.nu på Valnöt & Kaprifol på Österlen
Av Håkan Olsson

Rootsy.nu i samarbete med vandrarhemmet/restaurangen Valnöt & Kaprifol i Hammenhög i hjärtat av Österlen presenterar ett starkt musikprogram i sommar. Varje onsdag i juli och första halvan av augusti bjuds det på livemusik av högsta kvalitet i den parkliknande trädgården.

Enklare mat samt öl, vin och annan dryck serveras vid scenen. Restaurang med full matsedel och fullständiga rättigheter finns i på området.

Showtime alla kvällar är 20.00. Två set med paus, slut senast 22.30. Parkering finns i anslutning till Valnöt & Kaprifol.

Valnöt & Kaprifol finns på Skolgatan 20. Karta hittar du här.

Biljetterna kostar 100:- och kan köpas på plats eller beställas på Valnöt & Kaprifol 0414-440950 eller info@valnot.se
alternativt Rootsy.nu 040 -602 3656 eller hakan@rootsy.nu

2 juli Andi Almqvist & Richard Lindgren

Två av Sveriges bästa låtskrivare och sångare. Andi Almqvist senaste album ”Red Room Stories” har hyllats unisont i Sverige och Europa. I våras gjorde Andi och hans band en framgångsrikt turné i Europa och sommaren ägnas åt svenska rockfestivaler. Andi gör dock en paus i för att besöka Hammenhög tillsammans med sin gode vän Richard Lindgren.


Richard Lindgren är en låtskrivare av internationell klass. Hans två senaste plattor, ”Postcards From Nowhere” och ”Salvation Hardcore” fick båda kanonkritik och just nu spelar Richard in ett nytt album med arbetsnamnet ”A Man You Can Hate”. Han gör ett uppehåll i inspelningen för att spela i Hammenhög.

9 juli Ulf M Andersson med band

Ulf M Andersson tillhör en liten men ack så underskattad kategori i svenskt musikliv. Vi pratar om Sångaren. Uttolkaren. Han som i stället för att kämpa med att skriva originalmaterial kallt konstaterar att världen vimlar av bra låtar som bara väntar på att sjungas. Och upptäckas av en ny publik! Ulf brinner för country, blues, soul och rock och allt han sjunger är personliga favoriter i en härlig blandning.

På sextiotalet var Andersson trummis och sångare i Gonks. Efter en period i olika dansband och med olika DJ-uppdrag på sjuttiotalet försvann han delvis från musiken, men återvände som sångare i coverbandet Johnnys Boogie Band. På senare år har Andersson ägnat sig åt Rock ’n’ Roll Torpedoes som sedan 1997 gett ut fyra CD och gjort en lång rad konserter.


16 juli Svante Sjöblom & The Sailors

Svante Sjöblom är en veteran på den skandinaviska bluesscenen. Under sju-åtta års tid har den skånske gitarristen och sångaren turnerat land och rike runt och även spelat på de flesta av de stora bluesfestivalerna. Han har fått Fjellis-stipendiet och Junior Blues Prize i Åmål. Svante Sjöblom fyller 24 i år.

Svante Sjöblom är djupt förankrad i musiken från den amerikanska södern som den lät före andra världskriget. Blues så klart, men också old time country, gospel och ragtime. Bland husgudarna hittar man namn som Skip James, Blind Willie McTell, Charley Patton, Mississippi John Hurt med flera.

Till Hammenhög kommer han med sitt band the Sailors. Blues blir inte mycket bättre än så här!


23 juli Pontus Snibb Band

Pontus Snibb är något av en rockens renässansman. Han behärskar hela allt från country och americana till klassisk rock ’n’ roll och hårdrock. Och ett stort stycke blues däremellan förstås. Men Pontus har gått ytterligare ett steg. Han inte bara behärskar en massa olika stilar till fulländning. De sitter så i ryggmärgen att han utifrån den grunden kan skapa sin egen musik. Han accepterar inte gränsdragningar inom musiken utan låter spelglädje och nyfikenhet gå före puritanism.

Under våren har Pontus turnerat med det legendariska amerikanska bandet Jason & The Scorchers men till Hammenhög kommer han med sitt eget band.


30 juli Bosse Saxell

Bosse Saxell är bosatt i Ystad. Han har gjort flera plattor i eget namn och ytterligare några under pseudonymen Mörk. Bosse har precis avslutat arbetet med sitt nya album ”Lycka” där artister som Svante Thuresson, Veronica Mortensen, Mickael Wiehe och Cecilia Salazar medverkar. Plattan släpps först i augusti men under sommaren spelas singelspåret ”Lycka” flitigt på radio.


6 aug Lena Måndotter – Songs of Leonard Cohen and other pilgrim songs

Lena Måndotter har levt med Leonard Cohens sånger i många år. Hon har närmat sig dem försiktigt, ja nästan med vördnad. För att så småningom bli riktigt god vän med dem. Det är fortfarande Leonard Cohens sånger till 100%. Det kan ingen ändra på. Men Lena Måndotter och hennes medmusiker har utan tvekan hittat en egen infallsvinkel. De närmar sig sångerna på ett personligt och samtidigt respektfullt sätt.

Lena och hennes musiker har spelat Cohen-programmet för ständigt utsålda hus under ett års tid. I maj släpptes CD ”Songs Of Leonard Cohen”.


13 aug Annika Fehling Band

Annika Fehling har alltid många järn i elden. Hon turnerar enormt mycket och har utvecklat Living Room, en singer/songwriter-klubb som hon med framgång driver på Gotland och i Stockholm. Högsta prioritet har dock låtskrivandet, på egen hand eller tillsammans med kolleger över hela världen. Under åren som gått har hon gjort jazz, pop, eurovisionsschlager, instrumentalmusik och tonsättningar av Sonja Åkesson. Hon har samarbetat med en lång rad svenska och internationella artister och låtskrivare. Och för varje steg, oavsett riktning, har Annika vuxit ytterligare, för att med senaste plattorna etablera sig som en av landets mest personliga och intressanta artister. Annika är aktuell med samlingsplattan ”Good For You: The Best of Annika Fehling”.


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.