NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

”Total Darkness” är det första spåret på Ellen Sundbergs nya album Levi´s Blue Eyes. Inför en öde rockklubb, utan publik har Ellen och Björn Pettersson Thuuri spelat in en mycket stämningsfull video.
J. Tex har varit en stadig gäst på countryscenerna hemma i Danmark och i Sydsverige under ganska många år. Ibland med bandet The Volunteers, solo och ibland med andra musiker. Jens har en röst som man tar på allvar så fort man hör den. Han har den rätta skrovligheten som gör att allt han sjunger känns så rätt. Att han är född i Detroit och uppvuxen i Danmark bidrar säkert till helheten. Det känns äkta rakt igenom utan att vara sökt för en sekund.
Efter CMA 2020 nyligen har mycket kritik riktas mot galan. Tre under året avlidna hyllades; Kenny Rogers, Charlie Daniels och Mac Davis. Men John Prine, Jerry Jeff Walker och Billy Joe Shaver nämndes inte. Det har fått Jason Isbell och Amanda Shires att skicka tillbaka sina livstidsmedlemskap. Och Sturgill Simpson och Margo Price är väldigt kritiska mot galan.
Coronakarantän med storm i fjällen-5 november 2020

-Zephaniah OHora: Listening To Music (album) – Zephs debut ”This Highway” var ett av 2018 år klart bästa album och Sverigeturnén den sensommaren var övertygande. Nu är uppföljaren här och nu har Zeph samarbetat med Neal Casal, som tyvärr han ta sitt liv ett helt år innan detta album släpptes. Men Neals gitarr och musikgeni och Zephs röst och melodikänsla är en lysande kombination. Bakersfield och Brooklyn är närmare varandra än någonsin. Detta är riktig bra.open.spotify.com/playlist/6nRSvBL7LxMToXvm5E29j2
Viktor Olsson kom fram 2015 om inte med dunder och brak så hördes han i alla fall. Debuten arbetades fram tillsammans med bland andra Tobias Fröberg och Peter Morén. Han hyllades och lyftes fram av Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco bland andra. I min värld är debuten ”Stenungssund” kanske 2010-talets starkaste debutalbum på svenska. En välavvägd blandning av blågul soul, en vacker, ärlig, röst, och personliga texter om världen från den lilla staden. Men siffrorna på bolagskontoret dög inte och kontraktet avslutades. En andra platta tog tre år och lånade pengar att få till. Nu var ljudbilden uppdaterad till mer nutid och låtarna var fina, men kanske inte riktigt lika rotade som på debuten, men här finns fler pärlor.
På fredag den 9 oktober släpps Ellen Sundbergs femte album »Levi's Blue Eyes«. Det är det första albumet på fyra år med helt egna låtar och det är för första gången sedan debuten ett album helt på engelska. Ellen Sundberg har gjort det mesta på egen hand den här gången.
Fredag den 28 augusti släpps singeln ”Street Lights” från Ellen Sundbergs kommande album. Det är andra smakprovet från hennes fjärde album med egna låtar - femte album totalt om man räknar in hennes framgångsrika album med Kjell Höglundtolkningar.
Ellen Sundberg är tillbaka med nyskrivna egna låtar för första gången sedan 2016. Och den här gången gör Ellen Sundberg allt själv.Fredag den 31 juli släpps singeln ”Take It Back”. Det är första smakprovet från hennes fjärde album med egna låtar. Länk till låten I Spotify finns här under.
FOR THE SAKE OF THE SONG är en konsertserie, från Rootsy Music som på grund av omständigheterna just nu livestreamad, som hyllar låtskriveriet. Idag torsdag 28 maj kl. 20:00 är det dags igen. Det är med glädje och stolthet Rootsy Music presenterar Phil Campbell, som många känner som sångare och låtskrivare i brittiska The Temperance Movement.
Nu är det bestämt. Nästa Sthlm Americana kommer gå av stapeln under två dagar 11-12 juni 2021 på Münchenbryggeriet i Stockholm. En stor del av de presenterade artisterna för 2020 är redan klara till nästa sommar, och första helt klara artister är Courtney Marie Andrews och The Felice Brothers.
Steve Forbert är tillbaka efter sin cancer och sin njuroperation. Hösten 2018 gav han ut sina memoarer ”Big City Cat – My Life In Folk Rock” och ett album med gamla och nya låtar. Men nu kommer han med en slags eftersläpande uppföljning till memoarerna. Hans första rena coveralbum någonsin med favoritlåtar från barndomen och framåt. Tidigare gav han ut en hyllning till hemstadens Meridians store son Jimmie Rodgers. Men nu har Steve rotat i sina egna musikaliska minnen - och han har alltid talat om sig själv som en musiknörd så urvalet till albumet var säkert inte lätt.
I dag meddelades att Ellen Sundberg tilldelas Länstidningen, Östersunds, kulturpris 2020 på 30 000 kr. Priset har utdelats sedan 1989 och bland tidigare pristagare finns Kerstin Ekman, Hoven Droven, Rolf Lassgård, Bodil Malmsten, Annika Norlin och Elin Olofsson.
A Choir Of Ghosts har äntligen släppt sitt debutalbum med titeln ”An Ounce Of Gold”. James Auger är engelsmannen som jobbat som lärare i jämtländska Strömsund och bor i Skogsnäs i Ångermanland. A Choir of Ghosts är James och olika samarbetspartners. De fick först uppmärksamhet som en del i senaste upplagan av Rolling Rootsy Revue. Och singeln Morning Light har spelats nästan 1,5 miljon gånger på Spotify.
I dessa dagar bjuder många artister på nya sätt att nå ut. Det är konserter med swish eller PayPal från när och fjärran. En del bra och annat ganska tråkigt. State Of Mud, under sitt egna namn Björn Gidlund, väljer att skippa sina egna låtar och bjuda på en samling avskalade känslosamma Coronacovers med en ny låt varje dag sedan några veckor. Nytt och gammalt, svenskt och amerikanskt. Ni kan klicka upp nyheten så finns länkarna där, och det är alldeles gratis…
Festivalerna Oslo Americana och Sthlm Americana, som skulle ha hållits den 12 juni i Oslo och den 13-14 juni i Stockholm, har nu båda ställts in som en följd av rådande pandemi och det norska förlängda förbudet mot kulturarrangemang, meddelar arrangören Northern Trail i dag.