Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Bäddat för trubbel
Två sjundedelar av ett liv
(Ken Rock/Ljudkassett)

Det sägs att det tredje albumet ska vara svårt för band som fortfarande har någonting att bevisa. Att Malmöpunkarna i Bäddat för trubbel aldrig har framstått som så särdeles ängsliga över hur allmänhetens öron uppfattar dem hjälper säkert för att bandet enkelt ska glida förbi den konventionen.

Nog låter bandet på »Två sjundedelar av ett liv« också, ett klart mer slipat uttryck till trots, fortsatt uppfriskande okonstlade. Den skitiga punkrocken infiltreras här av tydligare pop- och countryinfluenser. Inom en genre benägen att trötta ut sig själv utgör avsticken subtila men nyttiga krumbukter som håller stagnationen på behörigt avstånd.

Det är riffig och ruffig rock, där finessen bor i en allt annat än raffinerad vardagsrealism. Sentimental, alkoholstinn och med uppkäftigheten riktad inåt snarare än underifrån slående blir den något påklistrade livsångesten, med glimten i ögat utförd, lika njutbar som osvikligt svängig.

Tidigare publicerad på markandersson.wordpress.com

/Mark Andersson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.