Rootsy logo  
Rootsy logo

Nyheter
Dubbel-vernissage för Rootsy-medarbetare
Datum: 2012-05-23

Rootsy-medarbetaren Elin Olsson har bråda dagar. På lördag 26 maj är det premiär för två utställningar i Malmö.

Sub Rosa är ett samarbetsprojekt mellan Östra Grevie folkhögskola och MKB. Projektets mål är att förvandla Törnrosen i Rosengård till en stor, spännande offentlig utställning. Konstverken har utförts av elever från Östra Grevie folkhögskolas estetlinje. Invigningen sker den 26 maj kl. 13.00 i Törnrosens amfiteater vid Zlatan Court.

Elins bidrag heter FILURGÖMMA (installation) och hon presenterar den själv så här:
»Här leker filurer kurragömma på en av Törnrosens gårdar. Barrträden och folket ute på gården påminner mig om min egen barndom. Jag ville göra något stort och lekfullt med trollen i mitt huvud, och använda en grafisk teknik. Filurerna är tryckta med screen och är handkolorerade.«

Senare samma dag bjuder Grafiklinjen på Östra Grevie Folkhögskola in till utställning på Galleri S:t Gertrud. Vernissage blir det på lördag mellan 17.00 och 21.00 och utställningen pågår till den 16 juni.

Elin Olsson har tidigare bland annat formgivit CD-omslag till Chip Taylor (»James Wesley Days« och »F**k All The Perfect People«) och Richard Lindgren (»Memento«).



Läs mer om Olsson, Elin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.