Rootsy logo  
Rootsy logo

Medarbetare

Sabina von Greyerz

Var ordförande 3 av Woodys 5 Stockholmsår. Finaste Woody-minnet var när Anders Wendin sjöng Dollys I will always love you och all kärlek på 5-årsjubiléet. Sabina är jurymedlem för Manifest, känner sig hemma i Austin, TX. Hyser en stor kärlek till Ralph Stanley och har faktiskt träffat Charlie Louvin. Andra favoriter är Weeping Willows, Kelly Hogan, Sigge Hill, Barbara Pittman och älsklingen nummer ett, the one and only Ryan Adams. Sabina har även haft en country- och rockabillyklubb, Pickadoll som huserat på Pet Sounds Bar.


Kontakta


 
Bäst just nu:
2010-11-08

Johnossi
Mavericks

(V2)

Johnossi är ett av mina absoluta svenska favoritband sen flera år tillbaka. Förra sommaren levererade de en magisk spelning i Borlänge, och nu är John och Ossi på turné. Missa inte.

Thad Cockrell
To be loved

(Import)

Bara sex låtar som kom ut förra hösten, men de är fortfarande himla fina.

Dale Watson
Carryin´on

Me & My Records (Import)

Dale har fått några fler gråa hårstrån sen sist, men det svänger som om jag stod inne på Ginny´s i Austin och väntade på att Chicken shit bingo skulle börja och Dales fyramannaband tog upp en tredjedel av lokalen medan alla andra dansade.

Fatboy
Overdrive

(Family Tree Music)

Ett av Sveriges bästa band.



Tidigare:

Andi Almqvist
Glimmer

(Rootsy)

Udda fågeln Andi levererar igen.

Rosanne Cash
The List

[Manhattan]

Jag tycker inte att Rosanne behöver en förklaring.

Dolly Parton
Dolly

(Legacy/Sony Music)

Dollybox! Dollybox! Och Puppy Love fick vara med! Men var är Makin' Believe och To Daddy?

Oband

Jag spelade skivor på fina klubben Last Waltz på Bonden i Stockholm nyligen där Oband(vad är det för namn?) spelade. Sveriges bästa svar på Jayhawks hittills.
www.myspace.com/obandtheband

Up the Mountain
www.myspace.com/musicfromupthemountain

Några proffsmusiker, några country/folkentusiaster. Det är riktigt, riktigt bra.




Tidigare:

Doug Sahm
The Return of Wayne Douglas

(BOR)

The Return of.. ligger på min topp 5 bästa album ever. Periodvis på sommaren lyssnar jag på Dougs sista och bästa album varje dag. Nu är det en sån period.

Eilen Jewell
Sea of Tears

(Signature Sounds)

Romantiskt, svart och blues. Det gillar vi.

Wilco
Wilco (The Album)


Äntligen!

Markus Larsson
Aftonbladet


Varje gång jag spelar skivor ute spelar jag minst en låt med Jayhawks.
Läs Markus Larssons Jayhawks-hyllning i Aftonbladet den 12e juli, så håller du säkert med mig om att den enda anledningen att köpa en kvällstidning idag är Markus Larsson.


Neko Case
Middle Cyclone

(Anti-/BAM)

Jag äääälskar Neko, trots att hon kan vara lite ojämn. Tigers Have
Spoken(2004) är hennes, i mitt tycke, bästa skiva, men Middle Cyclone kommer att gå varm hela våren. Här finns musicerande storheter som Jon Rauhouse och inte minst Kelly Hogan!

Raul Malo
Lucky One

(Concord/Universal)

Jag såg Raul för ett par veckor sedan live i Austin, efter stentrista Carrie Rodriguez (Carrie, du borde jobba på din gubbighet, inte med pop). Suverän platta med sammetsrösten Raul.

Perssons Pack
Öster Om Heden

(EMI)

Efterlängtad och riktigt bra! Live låter det också strålande, trots att det var några år sedan.

Chris Isaak
Mr Lucky

(Reprise/Warner)

Kan man tala om comeback efter 7 år?




Cookies n Beans

Bättre och roligare än Calaisa och Abalone Dots tillsammans. Nytt album producerat av självaste Kristofer Åström (som själv kommer med nytt efterlängtat(!) material senare i höst). Tjejerna är ute på en hel del spelningar i vår, missa inte så fin stämsång! Kan även avnjutas i Melodifestivalen, som de kanske inte kommer att vinna. Men de kommer att vara bäst.
[www.myspace.com/cookiesnbeans]

Justin Townes Earle

Sverigeaktuell son till Steve, döpt efter Townes van Zandt. Mig kommer ni att hitta längst fram på Kägelbanan. Ny skiva ute i mars, tills dess:
[www.myspace.com/justintownesearle]

Brad Paisley
Play - The Guitar Album

Arista/Sony BMG

[www.myspace.com/bradpaisley]

Bruce Springsteen
Working on a dream

Columbia/SonyBMG

[www.myspace.com/brucespringsteen]

Robbie Fulks kommer till Sverige!

Flygrädde Fulks trotsar ångesten och har flera datum inbokade i Sverige i april. Stort!



G2 Bluegrassband[/b]

Förra året var det extas på Södra teatern. I år blir det väckelsemöte på Boulevardteatern den 17e december. Vänta dig inget mindre.

Anna Maria Espinosa

Stackars er som inte var på Dusty Springfield-kvällen i Stockholm den 12e november. Det var ett förnämligt sällskap och Anna Maria fullständigt sjöng skjortan av dem alla(nåja, Moto Boy var en fin överraskning!). Jag är fortfarande väldigt nöjd över att vi hann boka Anna Maria på Woody Stockholms sista kväll för flera år sedan. Jag har sagt det flera gånger förut och jag säger det igen; Anna Maria är Sveriges bästa sångerska.

Fatboy
In My Bones

(Fat State 2008 PGM)

Jag tror att det var på Willie Nelson-spelningen på Berns som frontmannen Pegge sa till mig att »det finns folk som tycker att det vore som att ta med sig sand till Sahara« apropå en eventuell USA-lansering. Men jag är inte alls så säker på det. Visserligen tycker jag att Steelhearted var ett snäpp personligare, men In my Bones är råproffsig och kan mäta sig med vilken amerikansk bredbent produktion som helst.

Rockridge Brothers
Rockridge Hollering

(SPD 2008)

Vill du ha skitigare, äldre, och mer bluegrass så är det här så nära du kommer år 2008.

Calexico
25e oktober, Nalen


Jag har sett Calexico i full mundering på Stubb's i Austin, Texas. Det här var (-som vanligt när det är turnédags-)en slimmad variant som lät minst lika bra. Det var många som drömde om Arizona den natten.

...och! Eftersom jag är smått fanatiskt julmusikintresserad måste jag tipsa om SRs två julmusikkanaler dygnet runt på webben, SR Klassisk Jul och SR Bjällerklang.



Tidigare:


Little Red Snapper


Little Red Snapper, bestående av medlemmar bla från Traste Lindéns kvintett, spelar luftig countrypop à la Jayhawks. En andra fullängdare producerad av Jari Haapalainen beräknas till i oktober (A West Side Fabrication) och ett skivkontrakt i USA med ZiP Records är i hamn. Lyssna tillsvidare på myspace.com/littleredsnapper

Bruce Springsteen 4/7 Ullevi

Herregud vilken hitkavalkad. Skulle jag annonsera efter en trummis så skulle Max Weinberg få jobbet utan audition.

Country

i P4, Lördagar klockan 21.03-22.00
Country med Calle Oldby. Sveriges enda seriösa countryradioprogram?

Joel Alme
A Master Of Ceremonies

(Sincerely Yours 2008)

Bästa svenska pophoppet på år och dag.

I Are Droid
I Are Debut

(Razzia Records 2008)

Bästa svenska rockhoppet på år och dag.



 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.