Rootsy logo  
Rootsy logo
40 år med Bear Family (sida 1 av 1)

Frank Östergren:
2015-03-06 13:22
 Det är 40 år sedan Bear Family gav ut sin första LP.
Johnny Cash, kanske?
Just nu sammanställs en jubileumsbox, med tillhörande sedvanlig bok.
Bear Family, det är verkligen rootsy - från okänd country till tysk schlager till bluespionjären till judisk musik.
Förslag:
Skulle vi inte kunna hålla igång en tråd där vi tipsar varandra och andra om våra Bear Family-favoriter, ger Bear Family-tips och allt det där som är just rootsy.

Ketil:
2015-03-06 22:27
 Godt forslag Frank,anbefaler umiddelbart det første albumet som jeg kjøpte på Cd tilbake i 1990.Det som slo meg da var den utrolige lydkvaliteten,Rockin Rolli'n Johnny Horton inneholder 20 låter fra den tiden Tillmann Franks fikk løslatt han fra kontrakten med Mercury og over på Columbia.Han dundret som et frakttog inn på listene vårparten 1956 med Honky Tonk Man.Den definitive versjonen kun i ettertid matchet av Steve Young.Johnny Horton The singing Fisherman er for meg en av de ypperste sangerne og her er han backet av kremen med Thomas Grady Martin i spissen.Ikke et eneste dødpunkt her på denne kanonsamlingen.Vet ikke hva som var Bear Family's første kanskje var det kompisen Johnny Cash.?

Magnus Eriksson:
2015-03-07 15:12
 Jag har svårt för Bear Familys elefantiasis. Jag köper gärna deras twofers, men vill jag hundra låtar med en artist - och tycker att det räcker med hundra - köper jag hellre Proper- och JSP-samlingar än Bear Familys. Fast jag är förstås sugen på en del temaboxar från Bear Family, som det inte blivit av att jag köpt.

Frank Östergren:
2015-03-10 17:45
 Magnus, det finns många Bear Family-plattor jag skulle vilja köpa.
Men det där med pengar...
CD:n med bara inspelningar av »Rudolph the red noised reindear« (rätt stavat?), nordiska artisters samlada tyska inspelningar (Lill-Babs, Little Gerhard och många fler), temabox om Vietnamn-kriget, judisk musik i nazisternas koncentrationsläger, med mera med mycket mera.
Magnus, jag vill också med min tråd förhoppningsvis få igång just ett samtal om samlande, återutgivningar och - kärleken till musik. Och varför vi samlar.
Bear Family är den perfekta startpunkten.

Magnus Eriksson:
2015-03-10 19:16
 Jag har ett gott öga till boxen med alla versionerna av Lili Marleen.

Ketil:
2015-03-28 13:44
 Mer Bear Family tips for å holde igang en tråd som ikke fortjener en skjebne som en Paycheck låt.Løfter opp Wynn Stewart ''Come On''gonna Shake This Shack Tonight som utkom for et par år siden.Definitivt en av Countryens beste stemmer med mer drama enn både Merle og Buck.
Denne samlingen inneholder alt fra tidlig flørt med rockabilly på 50tallet og mer uptempo låter på små selskaper før han signerte for Capitol og fortsetter med mer forventet hardcore California Country.

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.