Rootsy logo  
Rootsy logo
Kort för-rec av Dylan (sida 1 av 1)

Bengt Eriksson:
2015-01-28 10:33
 Så charmerande, ömt, rörande och faktiskt uppmuntrande. Som en pensionerad gammal punkare med attityden: Ni ska ge fan i vad jag sjunger, jag sjunger vilka låtar jag vill! Dylans nya…

Jonas Franksson:
2015-01-30 17:44
 :)

Tobias Levander:
2015-01-31 00:23
 Jag fick för första gången höra talas om detta projekt i maj förra året, då Dylan släppte »Full Moon and Empty Arms« på sin hemsida och annonserade en ny studioskiva, »Shadows In the Night«. Jag var skeptisk. Visst, det lät bättre än förväntat, men en hel skiva där Dylans mörbultade stämband tar sig an sådana låtar? Jag älskar både Dylan av idag och Den Stora Amerikanska Sångboken, men jag kunde inte se att denna förening kunde leda till ett lyckligt äktenskap.

Hösten kom, men det gjorde inte skivan. Istället släppte Dylan en fantastisk box med alla bevarade inspelningar från Basement Tapes-sessionerna 1967.

I december kom dock besked om att »Shadows In The Night« skulle släpptes. Och nu är den här. Och jag må vara Dylan-fanatiker, men ni får tro mig när jag säger att den slog mig med häpnad. Den är bra på riktigt. Faktiskt riktigt, riktigt bra.

Dylan, omgiven av sitt turnéband och emellanåt en blåssektion, ger oss lågmälda, känslofyllda tolkningar av låtar i Den Stora Amerikanska Sångboken. Ja, rösten håller inte alltid, men det verkar spela mindre roll om man spelar hela skivan än om man spelar ett spår i taget. Den här skivan ska höras från början till slut.

Inspelningarnas osjungne hjälte är basisten Tony Garnier, vars bas hela tiden kompletterar och följer huvudpersonen.

Skivan har kallats Sinatra-hyllning, men jag är tveksam. Ja, alla låtar här har spelats in av Sinatra, men de mest kända av dem förknippas mer med andra artister och de som främst förknippas med Sinatra är rätt okända för den stora allmänheten.

Bengt Eriksson:
2015-01-31 13:09
 Också svårt att ta albumet om en Sinatra-skiva. Mest en skivbolagslansering och mindre kunniga journalister som hänger på, tror jag. T ex Lucky Old Sun får mig mer att tänka på Louis Arnstrong.

Bengt Eriksson:
2015-02-09 10:43
 Också jag skrev en recension av Dylans nya.

erikssonskultursidor.wordpress.com/2015/02/09/dylans-evergreens/

Lista ämnen
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.