Rootsy logo  
Rootsy logo
sommarens bästa konsert (sida 1 av 3) | Nästa sida

Magnus Eriksson:
2014-07-26 22:07
 Nå, gott folk, vilken är sommarens hittills bästa konsert? För mig står Matraca Berg i Falkenberg i en klass för sig, men jag gladdes även åt de andra i Rootsypaketet, inte minst Willy Clay Band som var ett av de tätaste svenska rockband jag hört på scen. Och så Terry Lyne Carrington med bland andra Lizz Wright, Tina Fuller och Ingrid Jensen. Missade dock helt Københavns jazzfestival. Närmast ser jag fram mot Emily Herring i Malmö nästa lördag.

Bengt Eriksson:
2014-07-27 15:48
 Bästa jag upplevt hittills i sommar: Sallyswag samt Cleo & Kristin Amparo.

erikssonskultursidor.wordpress.com/2014/07/22/backafestivalen-2014/

Peter Holmstedt:
2014-07-28 08:40
 håller helt med magnus. matraca berg och willy clay band i falkenberg var snudd på magiskt. vi ser också fram emot emily herring här i borås imorgon.

Magnus Eriksson:
2014-07-28 09:39
 Jag ser fram mot rapport om Emily Herring.

Bengt Eriksson:
2014-07-28 13:35
 Någon som har åsikter om Doug Seegers på scen?

Tom Skjeklesæther:
2014-07-28 14:13
 Har sett Doug Seegers to ganger, i Falkenberg og Halden.
Utmerket 70s retro country og countryrock, forbilledlig spilt av hans svenske/ amerikanske backingband.
Fjærnt fra dagens veldig poporienterte New Country.
Men så er det viktig å huske at Seegers er 63 og at han har Gram Parsons og Hank Williams som viktige referanser.
Ved siden av et knippe åpenbart ektefølte sanger, er det en fleksibel og, etter det han har gjennomlevd, overraskende flott country/ soulstemme som er hans største styrke.
En sang handlet om trakassering av tiggere, med et refreng som gikk noe ala »dont laugh at us/ me«. Noen som har fått med seg hva den sangen heter?
Hjerteskjærende, og ekstra ille å høre på her i Norge, som er i ferd med å innføre lovforbud mot tigging.

Seeger er på ingen måte en hype, han har det som skal til for å gjøre seg fortjent til oppmerksomheten som Sverige (så langt) har gitt ham.


Magnus Eriksson:
2014-07-28 14:47
 Det var en mycket bra konsert, som Tom skriver inte minst tack vare ett suveränt kompband. Jag var dock lite tveksam till Seegers ständiga reverenser och referenser till Parsons. Han är en bättre sångare än Parsons, men knappast någon visionär av dennes kaliber. De tydligaste referenspunkterna var snarare Williams och Lefty Frizzell, alltså stadig honky tonk av 50- och 60-talssnitt. Jag har ännu inte hört skivan, men lät bli att köpa den för att jag är rädd att musiken kan te sig alltför pastischartad i tillplattad form. Jag blir gärna korrigerad på den punkten.

Bengt Eriksson:
2014-07-28 15:24
 Jag såg honom i Kristianstad och tyckte det var åkej men inte så mycket mer. En sämre kväll? Fast jag gillade honom mer på scen än på skiva. Tycker inte hans låtar sticker ut tillräckligt.

Christer B. Jarlås:
2014-07-28 17:48
 Utifrån omständigheterna är Doug Seegers riktigt bra. Björn Pettersson och Rootsy Live har gett honom ett band som verkligen lyfter fram det bästa hos honom. Soulcountryn, hans publikfrieri och hans humor. Jerry Millers gitarr och Ellen Sundbergs band gör honom trygg och säker. Men visst är han säkert ojämn, det liv han levt och hans stundtals oförmåga att ta hand om sig utanför scenen påverkar givetvis allt som händer. Men Rootsy och Rootsy Live ska vara stolta över det de gjort med Doug i sommar. Vi får väl se om Doug och hans märkliga amerikanska management så småningom förstår vilket enormt jobb som skivbolaget Lionheart och Rootsy-folket gjort. Vi får också hoppas att Doug tas om hand lika bra när han kommer tillbaks till USA.

Christer B. Jarlås:
2014-07-28 18:01
 Och ja just det. bästa konsert. Inget slår Jason Isbell, hela IF Popgeni stod och bara log mot varandra när han klev upp på scenen på Gamla Teatern i Östersund och levererade gripande låt på gripande låt med sitt suveräna band där gitarristen från Drivin 'n Cryin stack ut extra mycket. Men sommarens bästa är Ellen Sundberg. Samma dag i Östersund såg jag henne och Johan Örjansson på eftermiddagen på Expo Norr, sedan med sitt eget band, sedan med Doug Seegers och sist när hon gjorde Headlights med Israel Nash och hans band. Alla fyra framträdanden var så olika och så gripande. Måtte hennes framträdande på Stockholm Music &Arts på söndag få ännu fler att förstå hur vansinnigt bra hon faktiskt är utan att göra det minsta väsen av sig. 21 år och så lovande och cool. Men till helgen väntar Melissa Horn, Mavis Staples, Rival Sons, Laleh, Lee Bains III & The Glory Fires med flera på Yran så listan kan ändras. Och isländske Svavar Knutur en regnig eftermiddag i det lilla växthuset vid Nordens hus i Reykjavik i juli när han plockade fram ukulelen och sjöng sin sköna Girl From Vancouver var inte heller felyoutu.be/BueZ6_5zruM

Lars Svensson:
2014-07-29 09:29
 Dwight Yokam och Doug Seegers igår på Trädgårdsfören ingen i Göteborg. Fullknökat och mycket varmt.

Mark Andersson:
2014-07-29 10:03
 Jag såg också Doug Seegers i Falkenberg och är väl inte direkt lika imponerad. Bandet var klart bättre än artisten, som fin röst och dugliga låtar till trots gav ett rätt träigt och manierat intryck. I mina öron är pastischerna klart färre i albumformatet.

Jag upplevde de ständiga tacksamhetsbetygelserna gentemot publiken som enormt påfrestande och reagerade också på Seegers nyfunna(?) divalater som att hiva gitarren i scengolvet när han blev missnöjd med ljudet. Utan att låta cynisk eller veta om någonting annat låg bakom kanske det ger en fingervisning om varför det (delvis) sket sig för Seegers en gång i tiden.

Vad gäller årets konsert förväntar jag mig att Neil Young står för den i Köpenhamn imorgon.

Anders Persson:
2014-07-29 13:58
 The Original Five på Korrö folkmusikfestival

Lars Svensson:
2014-07-29 15:42
 Dom divalater Mark Andersson beskriver lyste med sin frånvaro i Göteborg. Jag tycker Seegers framträdande var osedvanligt professionellt om man tar hänsyn till den närmast osannolika karriärutvecklingen vi fått ta del av via media.

Lars Svensson:
2014-07-29 15:42
 Dom divalater Mark Andersson beskriver lyste med sin frånvaro i Göteborg. Jag tycker Seegers framträdande var osedvanligt professionellt om man tar hänsyn till den närmast osannolika karriärutvecklingen vi fått ta del av via media.

Lista ämnen | Nästa sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.