NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Zephaniah OHora på The Bull Bar Karlstad den 15 augusti 2018
Zephaniah OHora skämtar inte. OK, att han skrattade gott när kvinnan i publiken snabbt replikerade på när han presenterade låttiteln ”She´s Leaving In The Morning”, ett av debutalbumets allra starkaste spår.

-You wish dude, skrek kvinnan och då skrattades det i bandet och Zephaniah själv skrattade till flera gånger mitt under låten.

Men när andra kommer till Europa första gången för en turné bland små lokaler gör de det ofta ensamma eller med endast någon kompmusiker. Zephaniah OHora ställer sammanlagt sex musiker på scenen och inte vilka musiker som helst. På fiol spelar Phoebe Hunt som har en egen fin karriär på gång. Och bakom sin pedal steel sitter Jon Graboff som i många år var fast medlem i Ryan Adams band The Cardinals och har dykt upp på scen och på skiva med hur många storheter som helst. Och ja, basist, gitarrist och trummis är inte det minsta sämre de. Zeph började en gång med att sjunga andras låtar och han har lärt sig hur allt ska låta där från sin bas i Brooklyn.

Bull Bar i Karlstad är långt ifrån fullsatt, men ändå hyfsat välbesökt när bandet börjar efter att Phoebe Hunt gjort ett inledande övercharmigt set solo med fiolen och efter hand med fler musiker bakom sig. Det som slår en från första början är hur ruskigt bra det låter. Zephaniahs sköna röst och det spelglada bandet som hur smidigt som helst guidar oss runt bland countryvärldens alla skönaste stunder.

-We are gonna cover as many american greats as we can, säger Zephaniah inför att de drar igång en låt från Bob Wills and His Texas Playboys. Och det blir även Ernest Tubbs, något Jimmie Rodgers-inspirerat och lite annat innan de avslutar i den sköna favoritcovern från debutalbumet “Something Stupid” i duett mellan Zeph och Phoebe där Phoebe gör det minst lika bra som Dori Freeman på albumet.

Men trots covers och annat så är hans egna låtar från debutalbumet ”This Highway” av minst lika hög klass. Dessutom en helt ny låt. Och min absoluta favorit ”High Class City Girl From The Country” lät minst lika bra live som på albumet. Det vandrar sömlöst på med gott humör och en tydlig tacksamhet att det överhuvudtaget kommer mer än en person och lyssnar.

Alla musiker får gott om utrymme och får spontana applåder för sina soloinpass.

Sammantaget går det inte att komma ifrån känslan av att detta briljanta sexpersoners band spelar land och rike runt under nästan en månads tid är något helt unikt. Den som på allvar gillar country innan den fick tillägget pop och från då de ledande orterna var Bakersfield i Kalifornien och Nashville i Tennessee kommer att älska detta band.

-Ett band som låter som det lät på 1970-talet, som Phoebe Hunt sa.

Ingen av oss på The Bull Bar var besviken. Vi var gripna av att ha hört något som man verkligen inte kan få höra var som helst. Vad ni är gör så missa inte Zephaniah OHora och hans band. Han tar med sig fem medmusikanter till Sverige från sitt New York, inte för att han är ute efter att tjäna pengar utan för att han vill att den musik han älskar så djupt ska låta så bra som den bara kan oavsett om scenen är en hamburgerbar i Karlstad eller en klubb i Östersund. Sa någon imponerande, sa någon rörande..?
Read more about Zephaniah OHora
Chip Taylors nya skiva »New Songs of Freedom« är en work in progress-rapport. Den rymmer fem sånger från »Black and Blue America« och fyra nya spår med en del bonusmaterial.
Zephaniah OHora må var den mest felstavade artisten inom dagens country. Men hans låtar har hittat hem och många ser honom som det stora framtidhoppet för traditionell country. Nu kommer Zeph, som han enkelt nog kallas, och hans band The 18 Wheelers till Norden för en drygt tre veckor lång turné.
State Of Mud - A Wake up call!
State Of Mud har gjort en mycket konsekvent nordisk trilogi med album som sticker ut över det mesta under de senaste fem åren. Trots det har väldigt, väldigt få hört albumen och ännu färre har mött State Of Mud live - i stort sett ingen alls utanför hemstaden Östersund har fått chansen. Musiken från en källare i södra Östersund är värd ett bättre öde än att dö sotdöden på Spotify och Youtube och försvinna in i glömskan.
Chatham County Line har blitt et husholdningsnavn i Norge takket være sitt etter hvert omfattende samarbeid med Jonas Fjeld.
När hon kom fram var hon drygt 20, debuterade som support till Peter LeMarc och redan på debutalbumet 2008 gästade Lars Winnerbäck. Men det var inga kända gubbar som gav henne framgång. Den har hon skapat helt själv. Nu har det gått runt 11 år och hon är 32 i år. Hennes mest spelade låt på Spotify har snart 40 miljoner streams. I dag är hon en av Sveriges allra största artister och kan turnera i stora lokaler i både Sverige och Norge. Den kommande turnén blir på runt 50 konserter.
Zephaniah Ohoras This highway har rönt mycken uppmärksamhet för sitt fina sätt att återskapa en ljudbild med hemvist i Bakersfield-countryn och med konnotationer till George Jones och Ray Price. Det ska han och producenterna Jim Campilongo and Luca Benedetti ha ordentlig cred för. Men utan starka låtar, en röst som kan loda själar och en samling skarpa exekutörer som Ryan Adams och Willie Nelsons pedal steel-gitarrist Jon Graboff och fiddlaren Mike Barnett når man inte ovan Brooklyn skyline. Det gör Ohora.
Coronakarantän med storm i fjällen-5 november 2020

-Zephaniah OHora: Listening To Music (album) – Zephs debut ”This Highway” var ett av 2018 år klart bästa album och Sverigeturnén den sensommaren var övertygande. Nu är uppföljaren här och nu har Zeph samarbetat med Neal Casal, som tyvärr han ta sitt liv ett helt år innan detta album släpptes. Men Neals gitarr och musikgeni och Zephs röst och melodikänsla är en lysande kombination. Bakersfield och Brooklyn är närmare varandra än någonsin. Detta är riktig bra.open.spotify.com/playlist/6nRSvBL7LxMToXvm5E29j2
»Matches & Dispatches« är den andra fullängdaren från singer/singwritern Nicky Swann från Devon. Dessutom gav hon ut ep häromåret, och två sånger från den finns också med på det nya albumet.