NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

När Dylan hörde Springsteens första plattor lär han ha sagt något i stil med att ”om han fortsätter så där kommer han snart att ha använt alla orden i engelskan”. Vissa dagar önskar jag att Springsteen hade gjort det, använt upp alla orden och fortsatt utveckla sin egen Dylanesqua skrivstil och diktat vidare om Wild Billy, puertorican Jane och Mary Queen of Arkansas och alla andra figurer i samhällets utkanter i den rockjazz-opera New Jersey-sonen såg kring sig och i sig och i drömmen.

Men Springsteen red sin glädjerika ångeststyrda skuta mot en mer stringent lyrik, om än alltid med drömmarna kvar. För vem hade väl velat vara utan »Born To Run« och »Darkness on the edge of town« och »Nebraska«?. Och därför gläds jag extra mycket åt de gamla sjuttiotalslåtarna som smitit in på nya plattan »Letter to you«, med »If I was the priest« och Springsteens egen »My back pages«: »Song for orphans« som särskilda pärlor.

I en av de oräkneliga intervjuer Springsteen gjort i samband med det här släppet pratar han om hur han har alla tider av sig själv med sig. Och därför blir det också denna tillbakablickande, in i en tid som man undrar om den överhuvudtaget har funnits. Men här finns också Ghosts som öppnar med Cadillac Ranch-trumintro för att sedan gå över i Little Steven-riff på ett sätt som får en att undra om den trillade av van Zandts 80-talsplatta »Men without women«.

»Letter to you« är ingen hundraprocentig platta men det finns helt klart guldkorn och får ni lite långtråkigt någon gång så lyssna efter Garry W. Tallents bas, den har funnits med i bandet längst av alla och är det nav från vilket E Street hämtar sitt särskilda sväng. Och fortfarande funderar jag lite över hur några av förra plattans låtar hade kunna låta med E Street Band, med Tallents basspel.
Read more about Bruce Springsteen
Den 13 januari 2014 släpps Bruce Springsteens nya album ”High Hopes". Albumet innehåller covers som blivit livefavoriter, studioinspelningar av låtar som tidigare endast kunnat höras live samt outgivet material från det senaste decenniet. ”High Hopes” som är Bruce Springsteens 18:e studioalbum är inspelat i New Jersey, Los Angeles, Atlanta, Australien och New York City.
Som Rootsy.nu tidigare berättat har Pete Seeger och Bruce Springsteen samarbetat i två låtar som i september släpps på två olika samlingar från Appleseed Records, som firar tio år.
Vi har tidligere meldt at Bruce Springsteen akter å gi ut en oppgradert utgave av »We Shall Overcome: The Seeger Sessions«. Ny utgivelsesdato er 3.oktober (USA), med tilleggstittelen »American Land Edition«.
»Nebraska« är en av mina favoritskivor, men vad ska man egentligen säga om systerskivan »Devils And Dust«? Jag spelar den aldrig. Det var som om Springsteen någonstans i höjd med »The Ghost Of Tom Joad« fick för sig att det skulle kunna räcka med välskrivna texter för att göra en riktigt bra skiva. Både »Devils And Dust« och »The Rising« lider därför brist på låtar som musikaliskt håller vad texterna lovar.
Förra veckan fick Ale Möller Band Manifest-priset i kategorin »Folk/Världsmusik« och denna vecka en Grammis i samma kategori. Därför bjuder vi på denna recension som tidigare publicerats i Hifi & Musik
Snacket har gått på stan. Springsteen är på väg hit. Efter två lovande album har han precis släppt – »Born to run« – enligt många bedömare ett mästerverk. Och uppmärksamhet har han fått, under samma vecka var han på omslaget till både Time och Newsweek. Onekligen en prestation och få rockmusiker förunnat före honom, kanske ingen.
Bruce Springsteen og Pete Seeger samarbeider på to sanger for to separate samlinger fra plateselskapet Appleseed Records, med utgivelse i september.
Klockan nio i dag släpptes biljetterna till konserten med Bruce Springsteen and the E Street Band på Ullevi den 25 juni. Konserten snabbt sålde slut och nu blir det ytterligare en konsert - den 27 juni.