NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Bortsett från »All Lover’s Hell«, en av de mest gripande kärlekslåtar som spelats in i detta land, har jag egentligen aldrig hetsat upp mig nämnvärt över Kristofer Åström. Det handlar inte så mycket om att jag inte gillar hans låtskrivande, för det gör jag, utan snarare att jag alltid upplevt att hans musik blir aningen jämntjock, och lite för anonym, sett över hela album.

Kanske beror det på Åströms nya kompband, eller på att tempot överlag är högre, men på »Rainaway Town« lyckas Åström, trots att han troget tröskar på i sina vid det här laget väl uppkörda fåror, behålla mitt intresse och uppmärksamhet hela vägen.

Från inledande raden ”If it’s going to happen, why does it have to happen to me” på »Conjure Me« till den smekande avslutningsrysaren »Not Cool Again« känns det som om Kristofer Åström verkligen menar det. På allvar. Maria Taylor stöttar på »All In« med ljuvlig stämsång, albumets bästa spår (som nästan är i klass med »All Lover’s Hell«), Mattias Hellberg gör likaledes på suveräna »Just A Little Insane«, medan allt ljus är på Åström själv i det hjärtskärande 6/8-mantrat »Fallen For You«. Och är det inte lite glamrock jag hör på »A Little Out Of Tune«? Bra är det i alla fall.

Bandet lyder, med lika delar muskler och hjärna, minsta lilla melankoliska vink från maestro Åström och ser, med hjälp av ett föredömligt jordnära och organiskt sound, till så att de harmonimässigt enkla låtarna aldrig känns simpla eller tråkiga. Dessutom har Åström i mina öron aldrig låtit så övertygande som sångare, fastän, eller kanske tack vare, att han är mer återhållsam än någonsin.

Nu ska jag bara bekräfta det faktum att »Rainaway Town« är Kristofer Åströms mest helgjutna platta genom att lyssna igenom hans samlade produktion från början till slut. Eller så kanske jag börjar från slutet och lyssnar på »Rainaway Town« en gång till.
Read more about Kristofer Åström