NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Redan på 70-talen var det en skånsk låtskrivare som ställde sig frågan 'Vem kan man lita på?' En fråga som sannerligen inte är mindre relevant idag, när alternativa fakta och fake news ofta är mer gångbara än sanningen. Allt måste källkollas och ifrågasättas, men om källan ljuger då? Om du själv har fel? Om du inte kan se skogen för all träden? Vem kan du lita på? Kan du lita på dig själv?

VIDEO

Nya låten »Flickan och planeten« från OLIN+ har skrivits av Anders Ragnarsson och Per Olin och duon kompas av i kompisarna i True Lies. Inspelningen är gjord av Lars Paulström, mix och mastring av Antti Vuorenniemi Pelaez och omslaget av Anders Wieslander.
Read more about Olin+
Det har gått fyra långa är sedan norska Hege Brynildsens senaste album »When My Man Comes to Town«, men snart är väntan över. I februari 2021 släpper Hege sitt fjärde album »Blue Birds Black Knights«, som liksom föregångaren producerats av Gøran Grini (Paal Flaata, Tommy Tokyo, Chip Taylor).
Richard Lindgren och hans kompisar i Malmö-baserade Perfect Slips fortsätter att gräva i The Bands sångbok. Först var det »It Makes No Difference« och nu har turen kommit till »The Night They Drove Old Dixie Down«.
Det vilar en mäktig ödslighet i kombination med en sakral omtänksamhet över The Deep Dark Woods fjärde album. Ett band från det inre av Kanada som har gått från självklarhet till självklarhet inom det musikutsnitt som skulle kunna kallas indie-americana. En enkel sångsnickrarstil kombinerat med smakfull instrumentering och solida harmonier skulle kunna få lyssnare att tänka på Neil Young, Fleet Foxes, The Low Anthem, The Head and The Heart och andra unga, friska och spännande band och artister mellan San Francisco och New York. Det kan vara ballader, folksånger, blues eller country. Ett lapptäcke av skönhet sytt med en och samma tråd och som hålls ihop av en gemensam inneboende kraft.
Motkulturen lever som allmänt västerländskt tankegods. Vad har den åstadkommit? Vad tjänade rockmusiken, samhället eller Kurt Cobain själv på att denne inte kunde stå ut med tanken på Nirvana som en kommersiell succé, som ett i den meningen mainstreamband? Hur mycket närmare fred på jorden kommer vi genom att 10-åringar kläs upp i peacetröjor från H&M? Hur mycket fundamentalt revolutionerande kan vi räkna in som konsekvens av allt subversivt prat prat prat på svenska, engelska, amerikanska etc universitet?
Redan på 70-talen var det en skånsk låtskrivare som ställde sig frågan 'Vem kan man lita på?' En fråga som sannerligen inte är mindre relevant idag, när alternativa fakta och fake news ofta är mer gångbara än sanningen. Allt måste källkollas och ifrågasättas, men om källan ljuger då? Om du själv har fel? Om du inte kan se skogen för all träden? Vem kan du lita på? Kan du lita på dig själv?
Kris Kristofferson, Kalmarsalen, Kalmar, 17/9 2016
article / 2016-09-29 / Mark Andersson
Kris Kristofferson är en gammal man. Fingrarna går trubbiga över strängarna och rösten sviker, men han står där ändå, ärrad men inte fallen.
Steve Earle på Göta Lejon
article / 2015-11-05 / Håkan Olsson
Med det sjuttonde studioalbumet, bluesskivan »Terraplane«, i ryggen och den sjunde skilsmässan just genomgången känns Steven Fain Earle, 60, ändå på gott humör när han kliver in på Göta Lejons scen och öppnar med en samling låtar från nya skivan: »Baby, baby, baby«, »You’re the best lover that I ever had« och »Aint nobodys daddy« med fin fiddling av ena halvan av The Mastersons, fiddlaren och sångerskan Elaonor Whitmore. Maken Chris spelar genomgående nyanserat och stabilt och har en air av väteperoxiderad Buddy Holly kring sig.
Gunnar Bäcke har sina rötter i Lillhärdal i Härjedalen och han har även bott i Ewert Ljusbergs hemby Hede. Det var när Torgny ”Kingen” Karlsson kontaktade Gunnar för det så hyllade, projektet ”När rocken kom till Sveg” för fyra år sedan som han fick en liten nytändning på sin älskade countrymusik. Gunnar bor i Dalarna, arbetar i Sälen, och har spelat country och dansband i många år i olika band. Han spelade länge med bandet som i dag heter Larz-Kristerz innan de slog igenom. Gunnar Bäckes låtar har sjungits in av många av de största dansbanden. Men det är i countrymusiken han har sitt hjärta och när han ställde upp i Country-SM 2015 var det i klassen Pure Country. Nu kommer skivan han gjorde som en födelsedagspresent till sig själv, en dyrbar present.
Per Olin, känd från Malmö-bandet True Lies, har efter många om och men gjort sin först låt på svenska, nu under namnet Olin+. För musiken till»Va e de som händer« står Anders Ragnarsson.
»Dub Club« som ligger på Glendale Boulevard i Los Angeles öppnade år 2000. Varje onsdag de senaste tretton åren har de fyllt dj-båset med jamaicanska vinylsinglar från 1970- och 1980-talet och bjudit in till reggaeparty. Tom Chasteen har sedan starten varit en av de drivande krafterna bakom klubben.