Album
Americans, The
I'll Be Yours
(Loose)

Pris: 149 SEK

»I’ll Be Yours« är The Americans debutalbum, vilket kan tyckas märkligt när vi pratar om ett band som redan genomfört en månadslång succéturné in Skandinavien; varit med i The Late Show with David Letterman; och backat artister som Lucinda Williams, Nick Cave och Courtney Love.

Att de spelat på Reese Witherspoons bröllop och är speciellt utvalda av T-Bone Burnett till teveserie »American Epic« säger i alla fall en hel del. Hemma i USA är The Americans redan en stekhet snackis inom sitt musikaliska skrå med en blandning av klassisk akustisk och elektrisk rootsmusik, som man spetsar med en ung hungrig profil. Samtidigt som man är varsamma och vårdar originalets själ.

Även om kvartetten Patrick Ferris, gitarr, sång, Zac Sokolow, gitarr, banjo, fiol, mandolin, Jake Faulkner, bas, gitarr, mandolin och multiinstrumentalisten Tim Carr, trummor,piano,pump orgel,gitarr,banjo har hållit en lite låg profil när det gäller att i text berätta om sin egen musikaliska förträfflig, finns det gott om livematerial på bandets hemsida,www.theamericansmusic.com och YouTube som bevis för att Burnette och Bingham's hyllningar har heltäckning.

»First Recordings«,som släpptes under hösten 2016, är med sina fem spår är också ett kvalitetsbevis på att det här är något alldeles extra.

Men »I'll Be Yours« är alltså The Americans första 'riktiga album'.

– Det mesta vi gjort tidigare har spelats in under enkla former. Det här var första gången som vi fick chansen att få till soundet som vi hela tiden strävat efter. Albumet är ett klart steg närmare det vi funderade på när vi startade bandet, säger Ferris.


Genius twenty-first century musicians that are reinventing American heritage music for this century. And it sounds even better this century.
- T Bone Burnett

From the first rolling guitar notes, carrying sadness and defiance like dust, this sweeps me up: I want to know everything about where that feeling came from, and where it's going.
- Greil Marcus, Pitchfork

Some of the best songwriting I've heard in years.
-Ryan Bingham

1. Nevada
2. The Right Stuff
3. Stowaway
4. I’ll Be Yours
5. Last Chance
6. Hooky
7. Gone At Last
8. Harbor Lane
9. Long Way From Home
10. Bronze Star
11. Daphne

Andra album av Americans, The:
I'll Be Yours LP
The Right Stuff EP


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.