Album
Romano, Daniel
Modern Pressure
(New West Records)

Pris: 149 SEK

Daniel Romano kommer från Ontario, Kanada och är en hyllad artist, poet och musiker. En briljant multi-instrumentalist som gärna experimenterar, spränger gränser och gör det oväntade. Men hela tiden med sin osvikliga känsla för melodier och hållbart låtbyggande i botten. Nyskapande är bra, men aldrig på bekostnad av låten.

På nya albumet »Modern Pressure« tänjer Romano på gränserna mer än någonsin tidigare. Ändå är plattan en fullt logisk uppföljare till hyllade föregångaren »Mosey«. De tolv låtarna skrevs under 2016 och spelades in i en lånad liten stuga i de värmländska skogarna i Finnäs utanför Karlstad i augusti. Stråkar och blås adderades sedan i Toronto under hösten.

Första singeln har fått titeln »Roya« efter Roya Sarvestani, den värmländska arrangören, som fixade stugan där Romano kunde sätta upp sin tillfälliga studio.

»Modern Pressure« är ett övertygande prov på att Daniel Romano är en begåvning utöver det vanliga. Och hans nästan otåliga nyfikenhet och totala ovilja att slå sig till ro musikalisk gör honom till en av vår tids mest intressanta artister.

1. Ugly Human Heart Pt.1
2. Modern Pressure
3. Roya
4. The Pride Of Queens
5. When I Learned Your Name
6. Sucking The Old World Dry
7. Ugly Human Heart Pt. 2
8. Impossible Green
9. Jennifer Castle
10. Dancing With The Lady In The Moon
11. I Tried To Hold The World (In My Mouth)
12. What's To Become Of The Meaning Of Love

Andra album av Romano, Daniel:
Come Cry With Me
If I've Only One Time Askin'
Mosey


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.