Rootsy logo  
Rootsy logo
Bäst 2016 enligt Ernst Adamsson Borg

2016 - Album (utan inbördes ordning)


Ellen Sundberg - Cigarette Secrets
Jämtländsk Americana inspelad i Woodstock. Med välskrivna texter, bra sång och välspelad musik är den ett givet val på skivtallriken.


Margo Price - Midwest Farmer’s Daughter
Price spelar country som stadigt vilar på all den musik hon har i ryggen och för den vidare till 2016 på ett lysande sätt. Gillar skarpt.


Sara Watkins - Young In All the Wrong Ways
Tidvis fartfyllt med inslag av bluegrass och ibland mer lutandes mot folkmusiken. Texterna och rösten håller vägen ut och foten stampar i takt under alla skivans tio spår.


case/lang/veirs - case/lang/veirs
Stjärnspäckad trio som bjuder på välljudande musik i singer/songwriter-anda. En homage till Judee Sill får även plats.


Sven Zetterberg - Something For Everybody
»The Small Talk Days Are Over« var tydligen en av mina mest spelade låtar på Spotify detta år. Tillsammans med spelningarna från CD-spelaren kan jag tänka mig att numret skulle stiga avsevärt. Med sin Gibson Trini Lopez och soulfyllda stämma fortsätter han vara en av mina absoluta favoriter.


William Bell - This Is Where I Live
William Bell har fortfarande både hälsan och pipan i behåll. Ligger dessutom på det återupplivade Stax, tillbaka där allt började får man väl ändå säga.


The Rolling Stones - Blue & Lonesome
Att spela en bluestolva är inte speciellt svårt men det krävs lite erfarenhet för att göra det bra. Erfarenhet har Stones gott om och de lyckas verkligen omsätta den till njutbara toner. Att Clapton får vara med och stöka lite är kul det också.


Maren Morris - Hero
Så upp åt väggarna mycket glansig pop, men samtidigt förankrat i stabilare bojar. Sjunger bra gör hon också. Dessutom Grammy-nominerat.


Lydia Loveless - Real
Ut slängdes hennes tidigare country-toner och in slängdes rock ’n’ roll. Någonstans där hamnar väl denna platta. Bra är den oavsett.


Amanda Shires - My Piece of Land
Uppbackad av bland andra den äkta maken Jason Isbell och producenten Dave Cobb får Amanda Shires röst en välförtjänt tydlig plats framför musiken. Bra jobbat Shires och Nashville.


Tracy McNeil & The GoodLife – Thieves
Americana från en kanadensiskfödd sångerska med sin bas i Australien. McNeil sjunger sina texter på kärlekstemat mycket bra och musiken har en ljudbild som har hämtat en hel del från Fleetwood Mac.


Bonnie Whitmore - Fuck With Sad Girls
Med den albumtiteln rök allt vad speltid på radio heter. Men med hennes sångröst kanske man klarar sig ändå. Förhoppningsvis gör hon det för bra är det.


Frida Andersson - Den som letar efter guld
Riktigt bra vispop sjungen av Frida Anderssons med hennes finlandssvenska stämma.


Brent Cobb - Shine On Rainy Day
Rakt genom lysande. Skulle fungera väl i en soppatörstig pickup farande genom den amerikanska södern.


Bob Dylan - Fallen Angels
Den numer Nobelprisbelönade Dylan fortsatte på samma spår som på föregående album, vilket liksom förra gången blev riktigt bra.


Levi Parham - These American Blues
I musiken återfinns blues, folk såväl som country och Oklahomasonen Levi Parhams röst matchar upp med ett souligt uttryck.


Marlene Oak - Head Held High (Studio Live Sessions) (EP)
En stark debut av en artist jag gärna hör mer av. Live-inspelat, ingen knusslig overdubbning med andra ord. Dessutom med fin uppbackning av bland andra Julia & The Basement Tapes-gitarristen Johan Borgh.


Otis Redding - Live at the Whiskey A Go Go: The Complete Recordings
Rubbet från showen på Whiskey A Go Go. Nästan fem timmar av energiknippet Redding. Trist att man inte var där…


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.