NYHETER

Streamat release party med The Ghost of Paul Revere

Videopremiär: Ellen Sundberg: Total Darkness

Singel/videopremiär: Hege Brynildsen - The Old Man & The Rabbit

Videopremiär: Olin+ - Flickan och planeten

Arkivet

LIVE

Mer live

RECENSIONER

Bruce Springsteen - Letter to you

Elvis Presley - From Elvis in Nashville

Brennen Leigh - Prairie Love Letter

Cina Samuelson - Sing with Your Heart and Soul

Arkivet

ARTIKLAR

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram

Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval

Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren

Americana-festival i Kristiansand

Arkivet

BÄST JUST NU

Bäst just nu enligt Magnus Östnäs

Bäst just nu enligt vibeke sjøvold

Bäst just nu enligt Henrik Göransson

Bäst just nu enligt Leo Friberg

Arkivet

Who´s gonna fill their shoes - Captain Sukram
article / 2020-11-27 / vibeke sjøvold
Captain Sukram, gratulerer med debutalbum! ”Pillowtalk and Sundowns” er ute i alle strømmekanaler. Vi elsker denne tittelen, og vi har fått hørt på albumet, og det er faktisk akkurat det vi trenger i november!
Who´s gonna fill their shoes: Thorleif Bratval
article / 2020-11-19 / Håkan Olsson
Thorleif Bratval debuterte med et fantastisk album i høst “Sjelefred”, og hadde Lillebjørn Nilsen, Stein Torleif Bjella og Dumdum boys fått ett barn, så hadde det vært Thorleif.
Who´s Gonna Fill Their Shoes: Johan Berggren
article / 2020-09-28 / vibeke sjøvold
"Who´s Gonna Fill Their Shoes”» - en helt intervjuserie der vi møter og snakker med nettopp de som skal fylle skoene til våre helter.
Americana-festival i Kristiansand
article / 2020-09-11 / vibeke sjøvold
Det har kommet en Americana-festival i Kristiansand, og vi har tatt en prat med mannen bak det hele, Jan K Transeth, han ligger under navnet Jan Kristiansand på vår mobil, for det faller nok ikke en knappenål I kulturlivet i Kristiansand uten at Jan er innblandet. Og i motsetning til andre i bookingbransjen; jo lengre tid før Jan svarer, jo bedre er det. Han har fantastiske ideér, men viktigst av alt, han gjennomfører!
Israel Nash: Hotell Hulingen, Hultsfred 30/7 2019
article / 2019-08-02 / Mark Andersson
En Israel Nash på sommarturné i Sverige 2019 är ett annat monster än den kvintett som den skandinaviska publiken har vant sig vid. En förstegitarrist kort får bandet möblera om i den enhet som med tiden har kommit att likna ett allt mer väloljat maskineri.
Carson McHone på HEIM i Östersund 28 april 2019
Sedan nästan en vecka har Carson McHone och hennes band varit på sin första turné någonsin runt i Norden. Carson har med sig ett erfaret band där hon själv sjunger och växlar mellan akustisk och elgitarr, gitarristen Andy Biunculli körar och rytmsektionen är basisten Brenton Kim och trummisen Andrew Collberg. Det låter riktigt tight och bra om dem.
State Of Mud - A Wake up call!
State Of Mud har gjort en mycket konsekvent nordisk trilogi med album som sticker ut över det mesta under de senaste fem åren. Trots det har väldigt, väldigt få hört albumen och ännu färre har mött State Of Mud live - i stort sett ingen alls utanför hemstaden Östersund har fått chansen. Musiken från en källare i södra Östersund är värd ett bättre öde än att dö sotdöden på Spotify och Youtube och försvinna in i glömskan.
David Urwitz favoritfärg är grå
article / 2019-03-21 / Håkan Olsson
Det är torsdag i februari. Vi sitter i David Urwitz lokal i Hängmattan i Majorna. Lokalen ligger i gatuplanet och trafikbruset utanför gör sig konstant påmint. En trappa ned ligger en inspelningsstudio. Piano, gitarr, en nyckelharpa på golvet, bredvid ett extremt litet kontrollrum. Två killar går nedför trappan för att jobba med musik, en tjej ansluter efter en stund.
R.I.P. Magnus Lindberg
article / 2019-02-28 / Håkan Olsson
Magnus Lindberg er død. Rotrocker, singer-songwriter, visesanger, eller kanskje man ikke skal sjangerinnsnevre det som var akkurat hans: sårbarhet og outsiderobservasjon og et belastet ord som sjel. Men først og fremst troverdig.
Kabaré Vemod – en roman och en musikalisk resa
article / 2019-01-03 / Håkan Olsson
Hur låter man bli att avslöja sitt musik- och filmintresse när man skriver en roman?

Spellistan Kabaré Vemod
Möten med J.P. Harris i albumet Sometimes Dogs Barks at Nothing
article / 2018-12-03 / Håkan Olsson
J.P. Harris kliver ur högtalarna, öppnar en öl och slår sig ned vid ditt bord. Rökridåerna ligger tät och ett stearinljus fäller sina tårar på bordsskivan. Han om någon vet vad du behöver som sitter ensam i baren, tro mig.
Trampled by Turtles i Köpenhamn
article / 2018-11-08 / Håkan Olsson
Trampled by Turtles är på sitt första besök i Norden. Denna amerikanska institution gör det inte för pengarna. De kommer hit och spelar på ställen som bara tar någon enstaka procent av storleken på de arenor och lokaler där de normalt brukar spela. Men bandet hade ett avbrott på några år härom året av olika anledningar; som att det inte kändes lika kul längre och att sångaren Dave Simonett ville satsa på sitt soloprojekt Dead Man Winter, och nu 2018 är det nytt album ute och det här är en rolig utmaning.
Zephaniah OHora på The Bull Bar Karlstad den 15 augusti 2018
Zephaniah OHora skämtar inte. OK, att han skrattade gott när kvinnan i publiken snabbt replikerade på när han presenterade låttiteln ”She´s Leaving In The Morning”, ett av debutalbumets allra starkaste spår.
Sarah Klang på Storsjöyran i Östersund 28 juli
Sarah Klang har ett mäktigt spelschema när hon gör sitt livs första sommarturné 2018. Det är inte konstigt att alla vill ha besök av årets hetaste debutant. Totalt 25 spelningar från slutet av maj till slutet av augusti och Storsjöyran kommer som nummer 17 i raden. Och utöver Yran dyker hon upp på viktiga festivaler som Queens Of Pop, Way Out West, Malmöfestivalen, Musikens Makt och Popaganda bland mycket annat.
Thåström på Fårösunds Marina 13 juli
article / 2018-07-18 / Håkan Olsson
Timmarna innan konserten släcks hela ön ned i ett massivt strömavbrott. Körkarlen har landat. Ett högspänningsmättat moln i ledigt sittande kavaj får ledningen från fastlandet att skälva till.